Blogg, Boktips
Omslag till böckerna "SPA" av Erik Svetoft, Sanatorium förlag, "Hell Phone" av Benji Nate, Silver Sprocket och The incantations of Daniel Johnston av Ricardo Cavolo och Scott McClanahan, Two Dollar Radio.

Omslag till böckerna "SPA" av Erik Svetoft, Sanatorium förlag; "Hell Phone" av Benji Nate, Silver Sprocket; och The incantations of Daniel Johnston av Ricardo Cavolo och Scott McClanahan, Two Dollar Radio.

Tre serier

Publicerat 16 maj 2023 | Av |

Här är tre böcker jag hittade nere på Stadsbibliotekets ungaavdelning.

SPA av Erik Svetoft

På omslaget till SPA syns ett spöklikt ansikte i bakgrunden, inne i en spaanläggning som är den plats där denna historia utspelar sig. Det påminde mig om Hayao Miyazakis Spirited Away.

SPA berättar många parallella historier, om ett trasigt par som försöker hitta tillbaka till varandra. Bara de fick komma bort lite från vardagen och få unna sig lite lyx så kommer allt bli bättre. Också om en personalgrupp som genom ett besök på spa kan göra utrymme för nya vyer och perspektiv. Men de hemsökelser som karaktärerna bär med sig följer dem in till detta SPA – som också ruttnar från insidan ut. Det är ruggig läsning som förstärks av Erik Svetofts svartvita bilder!

 

Hell Phone av Benji Nate

Den här boken plockade jag upp för den såg jävligt snygg ut. Den handlar om bästisarna Sissy och Lola som hittar en ringande telefon i en buske (HELL PHONE!).

Rösten på andra sidan linjen ger dem instruktioner och för dem till ett hemsökt hus, där de hittar en död kvinna liggandes på golvet. Snart blir vännerna indragna i en faslig mordgåta. Trots dess spökliga titel är det en lättsam berättelse, med lekfulla och snygga bilder!

Utöver att vi på biblioteket har den i fysiskt format finns Hell Phone också på den scrollvänliga sidan Webtoon, där man också kan hålla utkik efter bok 2 som förhoppningsvis kommer snart.

 

The incantations of Daniel Johnston av Scott McClanahan och Ricardo Cavolo

Den här pärlan från 2016 hittade jag nere på ungaavdelningen en dag. Jag älskar energin som finns i den här boken, dels Ricardo Cavolos otroliga bildvärldar och berättelsen om Daniel Johnston, som innan jag hittade denna bok var helt okänd för mig. Den berättar om hans liv som kantats av psykisk ohälsa, om kärleken till konsten, boxning och ett krossat hjärta. The incantations of Daniel Johnston är en väldigt vacker bok.

Kommentarer inaktiverade.