Barnböcker, Boktips
Balthasar Brun, Morris Mohlin och Malamander

Omslag till Balthasar Bruns detektivbyrå, Morris Mohlin på iskallt uppdrag och Malamander.

Tre bokserier för barn

Publicerat 14 juli 2020 | Av |

Det finns många bokserier för barn som varit populära i många år. Men vad ska man läsa när den sista LasseMaja boken är utläst? När Gregs dagbok är fullskriven eller när Viggo och Alrik har räddat Mariefred från alla monster i Pax böckerna? Här kommer tre boktips att läsa om man vill ha en ny serie att se fram emot. Alla böckerna finns att låna på biblioteket och att läsa som e-bok via appen Libby.

Balthasar Bruns detektivbyrå. Mysteriet med den försvunna katten av I.V Steinman
Läsålder ca 6-9 år

Har ni läst böckerna om LasseMaja och Kalle Skavank men har tröttnat på långa serier och vill läsa något nytt? Då är Mysteriet med den försvunna katten perfekt läsning. Under ett långt och trist sommarlov börjar Henny jobba som assistent till mästerdetektiven Balthasar Brun. Balthasar Bruns är skeptisk till om ett litet barn kan vara assistent åt honom. Henny vill visa vad hon går för så hon och Balthasar gör en överenskommelse. Om Henny lyckas hitta alla de försvunna djuren inom en vecka får hon jobbet.

Här är länk till e-boken.

Morris Mohlin på iskallt uppdrag av Maria Frensborg
Läsålder ca 9-12 år

Gillar du böckerna om Greg men har läst alla böcker i serien? Vill du läsa en rolig bok i en helt ny serie som man kan skratta till? I så fall är böckerna om Morris Mohlin något för dig. Morris är tretton år och har en förmåga att trassla in sig i jobbiga situationer. I första boken om Morris får vi läsa om hur bra (eller dåligt) han tacklar att vara leklandsvärd, låtsaspojkvän, mobilglaskrossare och kattmördare…

Här är länk till e-boken.

Malamander av Thomas Taylor
Läsålder ca 9-12 år

I den lilla staden Eerie-on-sea finns det en legend om ett mystiskt sjöodjur vars ägg ska göra att människors drömmar går i uppfyllelse. 12 åriga Herbert Lemon jobbar som hittegods ansvarig på hotell pärlbåten. En dag får han en överraskning i form av en jämnårig flicka som har gömt sig bland alla gamla och borttappade saker. Violet Parma letar efter sina föräldrar som försvann från hotellet när hon var bebis, och enligt Violet är Herbert den enda som kan hjälpa henne att hitta sina föräldrar. Vad har Violets föräldrars försvinnande att göra med det mystiska sjöodjuret? Kan Herbert och Violet hitta hennes försvunna föräldrar och lösa mysteriet med sjöodjuret?

Här är länk till e-boken.

 

//Lisa Svensson, barnbibliotekarie

Kommentarer inaktiverade.