Blogg, Boktips, E-böcker
Omslag till böckerna "Vad jag älskade" av Siri Hustvedt, Norstedts förlag och "Ett litet liv" av Hanya Yanagihara samt "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren, Alberts Bonniers förlag.

Omslag till böckerna "Vad jag älskade" av Siri Hustvedt, Norstedts förlag och "Ett litet liv" av Hanya Yanagihara samt "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren, Albert Bonniers förlag.

Tre böcker om kärlek

Publicerat 9 februari 2024 | Av |

Snart är det Alla hjärtans dag och vi tipsar på kärlekstema! Först ut är Anna med tre böcker om kärlek i alla dess former.

Kanske det beror på att man numera tillhör gruppen 60+, men det här med alla hjärtans dag och romantisk kärlek kanske inte har mitt största fokus numera, tyvärr. Men så klart, kärlek är en av människan största drivkrafter och mängden böcker och filmer som har kärlek som tema är outsinlig.

Här vill jag tipsa om tre böcker som alla handlar om kärlek i olika former. Det var många år sen jag läste dem, men de finns kvar i mig som ett mycket kärt minne.

Ett litet liv av Hanya Yanagihara

Ett litet liv som utkom 2017 på svenska, är en bok som man antingen hatar eller fullkomligt älskar. Den är grov, den är hemsk, den är fantastisk. Den vackraste skildringen av kärlek mellan vänner. Finns som ebok i appen Libby.

Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren

Den vidunderliga kärlekens historia utspelar sig i Europa i början på 1800-talet och handlar om vanvettig och förunderlig kärlek, skriven på ett utomordentligt vackert språk. Fick Augustpriset för bästa svenska roman 2002. Finns även som ebok i appen Libby.

 

Vad jag älskade av Siri Hustvedt

Vad jag älskade utspelar sig i konstkretsar i New York och är en mycket fin skildring av vänskap genom livet, men också om förlust och sorg. Boken kom ut 2004 i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.