Arrangemang

Malin Axelsson (foto Sara Mac Key), Lava Bangs och Caroline Ljuus.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Trappa ner med Punk & poesi

Publicerat 23 januari 2017 | Av |

Mare Kandre blev endast fyrtiotvå år, men hann ändå skapa ett av de mest varierade, originella och omisskännliga författarskapen i den svenska samtidslitteraturen. Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare Horace Engdahl menar att hennes romankonst i Bübins unge (1985) måste jämföras med andra stora verk som Franz Kafkas I straffkolonin eller Imre Kertész Mannen utan öde.

Malin Axelsson, dramatiker, har skrivit en rad pjäser och är verksam som regissör. Anropa är hennes romandebut som hon tilldelades Mare Kandre-priset för 2016. Priset syftar till att premiera författare som skriver i Kandres anda och som förvaltar hennes litterära värv. Malin läser ur Anropa under kvällen samt dikter av Mare Kandre.

Lava Bangs är ett indiepunkband från Göteborg som hämtar energi från riot grrrl-scenen, med en mix av fängslande melodier och starka, feministiska röster. Deras debutalbum Quit Continue var nominerat till GAFFA Sverige-priset i tre kategorier 2016.

Caroline Ljuus, konstnär och poet, leker med språk, maktstrukturer, klichéer och stereotypa föreställningar i sina projekt. Hon medverkar i poesiantologin Ingen rök utan mareld som ges ut i början av 2017.

Kommentarer inaktiverade.