Arrangemang

Lina Ekdahl. Foto: Lina Ikse. Burca Sahin. Foto: Carla Orrego Veliz. Arvid Nero. Foto: Ellika Henriksson.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Trappa ner: Lina Ekdahl, Burcu Sahin och Arvid Nero

Publicerat 17 juli 2018 | Av |

Lina Ekdahl är poet och dramatiker, bosatt i Göteborg. Hon debuterade 1994 med diktsamlingen Fram på dagen och är nu aktuell med sin sjunde diktsamling Fyrahundrafyrtio år. Det är en trampande, upprepande, drastisk, sorglig, ömsint vandring i denna tidsresa. Hon har emottagit Gustaf Frödingsällskapets lyrikpris, Werner Aspenströmpriset och 2017 fick hon Sveriges Radios novellpris.

Burcu Sahin är född 1993 och bosatt i Rinkeby. Hon gick ut Biskops-Arnös skrivarlinje 2015 och är nu verksam som lärare på samma skola, samt på Skrivarakademin i Stockholm. Hennes nya diktsamling heter Broderier. Tradition och minne ställs mot rörelse, migration och konflikt – men inte som enkla motsatser, utan som en växande och föränderlig väv.

I våras släppte Arvid Nero debutalbumet Mother Earth. Musikaliskt rör vi oss i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country och ibland åt soulhållet. Texterna bygger berättelser som vävs samman av ett vemod och lyfts fram av en röst som går rakt in i själen.

Kommentarer inaktiverade.