Blogg, Boktips
Omslag till boken "Till skogs" av Tana French. Albert Bonniers Förlag.

Omslag till boken "Till skogs" av Tana French. Albert Bonniers Förlag.

Till skogs

Publicerat 24 juli 2023 | Av |

När det kommer till spänningsgenren finns det alltid något nytt att läsa, som exempelvis den fenomenala thrillern Sökaren av irländska Tana French. Dock kan reservationskön bli lång på eftertraktade titlar, och kanske behöver du något att läsa under tiden du väntar? Då vill jag tipsa om hennes debutbok från 2008, Till skogs!

Boken inleds med att den tolvårige pojken Adam leker i skogen med två vänner när något fruktansvärt händer. Vi får inte veta vad. Adam hittas så småningom, med minnesförlust och skorna fulla med blod. Hans båda vänner återfinns aldrig.

Tjugo år senare är Adam polis på Dublins mordrotel och tilldelas ett fall där en flicka har hittats mördad inte långt ifrån den plats varifrån hans vänner försvann. Fallen vävs samman i takt med att Adam återfår minnesfragment från den där dagen i skogen – vad var det egentligen som hände, då för tjugo år sedan?

Till skogs av Tana French är en tät, rapp och kuslig historia med inslag av det övernaturliga som verkligen har det där lilla extra.

(Och vill du slippa stå i reservationskö så finns Sökaren tillgänglig som e-bok via Libby redan idag.)

Kommentarer inaktiverade.