Arrangemang

Årskurs 3 får åka till månen

Publicerat 10 november 2011 | Av |

Jonathan Lindström tar oss med till månen! I år får alla barn i årskurs 3 hans spännande bok. Missa inte möjligheten att intervjua en av våra mest hyllade författare av faktaböcker för barn!

För tionde året i rad får alla Göteborgs barn, i årskurs 3, två böcker i present, en återkommande Läsdagbok och en exklusivt utvald titel särskilt för i år. Bokgåvorna möjliggörs genom medel från Göteborgs Stads Kulturnämnd tillsammans med Statens Kulturråd.

Genom bokgåvorna vill Göteborgs Kulturnämnd: ”betona bokens betydelse för barns möjlighet att utveckla fantasi och språkförmåga vilket är nödvändiga färdigheter för att kunna hävda sina åsikter och rättigheter.”

Årets bok är …

Till månen av Jonathan Lindström med illustrationer av författaren. I alla tider har människor sett upp mot månen, gjort sig föreställningar, förtrollats och förundrats. Och för drygt fyrtio år sedan satte den första människan sin fot på dess yta. Man kan undra hur det var där uppe … egentligen?

Bokvalet är gjort av en grupp barnbibliotekarier och böckerna delas ut under festliga former runt om på stadens bibliotek under hösten. Startskottet går i anslutning till den Nationella läsdagen 12 november 2011.

Faktaböckernas förmåga att motivera läsovilliga barn bör inte underskattas. Genom att leta fina böcker inom ett barns intresseområde förstärks upplevelsen av att böcker kan avslöja saker för oss som vi gärna vill veta. Det gör innehållet relevant och boken och läsandet lockande och lustfyllt.

200 barn kommer till Bio Roy!

Den 17 november kl. 9.15 kommer drygt 200 barn till Bio Roy, mitt emot Stadsbiblioteket Göteborg, för att ta emot sin bok. Och i år får de dessutom träffa bokens författare – Jonathan Lindström.

Du är också välkommen! Hör av dig om du vill boka en tid för intervju.

Jonathan Lindström har både skrivit och illustrerat en lång rad fina faktaböcker för barn. Typiskt för hans böcker är förundran, lekfullhet och nyfikenhet men också en förmåga att låta det vardagliga och allmänmänskliga få utrymme mitt bland all hisnande fakta.

För mer information och bokning av intervjutider kontakta:
Barnbibliotekskonsulent Gertrud Widerberg
Telefon: 031-368 33 19
E-post: gertrud.widerberg@kultur.goteborg.se

Omslagsbild kan hämtas på http://media.bonnierforlagen.se

Kommentarer inaktiverade.