Musik

Talib Kweli i Göteborg!

Publicerat 3 februari 2010 | Av |

Det var länge sedan hiphop-scenen i Göteborg gästades av en sådan prominent gäst som Talib Kweli! Man får väl gå tillbaka till sommarens Way out West-konsert med NAS för att hitta en jämförelse.

Bästa skivan gjorde Talib Kweli antagligen tillsammans med Mos Def – Black Star, med underbart jazziga beats, men även hans senaste, Eardrum, har ett stort tryck i de flesta låtarna. Lyssna till exempel på My weather report när beatsen rullar igång – här finns det också ett riktigt bett i leveransen av rappen. En personlig favorit är annars What can I doLiberation, en Madlib-produktion med mycket känsla och kärlek!

Och Talib Kweli är äntligen en rappare som propagerar för läsandet och böckerna och inte för att ungdomen ska hoppa av college som Kayne West, eller skolan över huvud taget som Dead Prez! Talib Kweli äger bokhandeln Nkiru Center for Education and Culture. Bokhandeln har afro-amerikansk litteratur och slåss för läskunnighet. Dessutom har den kulturella arrangemang, som spoken words.

Vi på biblioteket gillar Talib Kweli, av förståeliga skäl, och vi skickar en representant till Trädgår´n på måndag 8 februari!

Kommentarer inaktiverade.