Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg

Tahar Ben Jelloun. Foto: Mats Löfgren

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Tahar Ben Jelloun i samtal med Athena Farrokhzad

Publicerat 8 september 2010 | Av |

Den 22 september är det premiär för Internationell Författarscen Göteborg. Projektet är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Världskulturmuseet, Bokmässan, Stadsbiblioteket Göteborg samt Göteborg & Co.

Vår vision är att driva en internationell scen som präglas av konstnärligt djup och hög kvalitet. Det kvalificerade samtalet är målet, liksom det oväntade mötet.

Internationell Författarscen Göteborg kommer att ambulera mellan flera olika lokaler i staden och förutom att ordna egna evenemang sker samarbete med befintliga scener för att lyfta fram internationell litteratur.

Till premiären 22 september kommer den marockanske författaren Tahar Ben Jelloun, aktuell i Sverige med översättningen av sin senaste bok, Min mamma. Tahar Ben Jelloun föddes 1944 i Marocko men bor numera i Paris. Han betraktas som en av de riktigt stora franskspråkiga författarna. Hans böcker finns översatta till ett tjugotal språk och tolv av hans romaner är översatta till svenska. Ben Jelloun samtalar med Athena Farrokhzad, poet och kritiker, och samtalet hålls på franska med svensk tolkning.

Världskulturmuseet
22 september
18.00
Fritt inträde

Nästa gäst på Internationell Författarscen Göteborg blir Märta Tikkanen, 6 oktober, hos Forum för poesi och prosa på Musikens Hus. Hon kommer att uppträda med Agneta Pleijel, Jila Mossaed och Martin Enckell. Arrangörer: Författarcentrum Väst, Världskulturmuseet, Bokmässan, Stadsbiblioteket Göteborg samt Göteborg & Co.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta Carl Forsberg, koordinator för Internationell Författarscen Göteborg.

Kommentarer inaktiverade.