Barnböcker, Boktips
Omslag till Svarta klippans hemlighet av Joe Todd-Stanton.

Omslag till Svarta klippans hemlighet av Joe Todd-Stanton. Hippo Bokförlag

Svarta klippans hemlighet

Publicerat 18 augusti 2020 | Av |

Läs en bilderbok med minimalt med text och maximalt med bild!

Svarta klippans hemlighet av Joe Todd-Stanton är en ljuvlig bilderbok om en flicka, havet och en svart klippa som är något helt annat än man tror.

Det handlar om Elin som bor med sin mamma och hund i ett fiskesamhälle. Hela sin uppväxt har hon hört berättelser om den hemska svarta klippan i närheten, där båtar förliser och hemska saker händer. Men i stället  för att bli rädd har hon blivit nyfiken och dag gömmer hon sig på mammans fiskebåt och får se svarta klippan på riktigt.

Det är bara en eller två meningar per sida i den här boken, men illustrationerna tar desto mer plats och sträcker sig gärna över hela uppslaget med spännande undervattensmiljöer, maneter och fiskar. Färgerna är milda och Elin själv ser nästan ut som ett knytt från muminvärlden. När Elin äntligen får se svarta klippan på riktigt måste man till och med vända hela boken för att se hur klippan ser ut under ytan. Och finns det inte ett ansikte där?

Här finns också fina budskap om att inte döma någon på förhand, om att vuxna borde lyssna mer på barn, och om hur fantastiskt det är i havet och att vi måste vara rädda om djur och natur.

Låna hem en snabbläst men stor upplevelse!

Kommentarer inaktiverade.