Arrangemang

Sugen på att skriva och bli publicerad?

Publicerat 10 januari 2011 | Av |

Så länge jag har kunnat skriva så har jag också skrivit. Religiösa dikter, oändliga familjekrönikor över olika vildhästar, dagböcker med ljug och sanning, noveller. Jag har startat skrivarcirklar, läst manus och arrangerat poesifestivaler. Det startar alltid någonstans med orden. Mina ord som möter andras ord, som blir ett sammanhang och en orsak i sig till andras ord.

När jag kom i kontakt med Ponton första gången var jag femton år gammal. Jag satt på ett tåg mot Dalarna med min tre år äldre vän Lotta och hennes mamma. Hon satte tidningen i händerna på mig och jag minns fortfarande att tidskriftens tema var Rytm.  Här publicerades ungdomars skönlitterära texter blandat med intervjuer och recensioner  skrivna av en redaktion. Jag läste och läste om och lånade fler nummer av Lotta.

Ponton gav mig ett sammanhang, mina bästa läsupplevelser, blixtrande ord, hjärta smärta och närsynta stjärnor. När jag blev medlem i redaktionen gav Ponton mig också en anledning att ta kontakt med mina favoritförfattare, att diskutera texter med andra som brann lika mycket som jag.  Böckerna fick jag gratis mot att jag recenserade dem.

Ponton finns på de allra flesta biblioteken runt om i landet och på www.ponton.nu. Alla mellan 14 och 21 år kan skicka in dikter och noveller till tidningen.

/Victoria Greve, tidskriften Ponton.

Kommentarer inaktiverade.