Arrangemang

Stadsbibliotekets program 1 – 7 juni 2015

Publicerat 1 juni 2015 | Av |

Äntligen juni! Vi börjar sommaren med tips för dig som vill arbeta utomlands och ett besök av Liao Yiwu, en av Kinas kändaste författare. På tisdag är det Teknikdrop-in som vanligt och det fortsätter hela sommaren. Och Dynamo och Miini erbjuder pyssel för stora och små.

Hela veckan:

Dynamos nya Creative Corner

Välkommen till Dynamos nya Creative Corner! Här kan du teckna, vika origami, pärla smycken, knyta vänskapsband med brodyrgarn och mycket mycket mer. Hela sommaren!

För barn: Superhjältesommar

På barnavdelningen bygger vi en miniatyrvärld som behöver fyllas med superhjältar! Pyssla och skapa din egen figur och placera in i världen. Passa också på att låna hem en spännande superhjältebok.

För barn: Ge trädet liv

Ett vackert träd ska växa fram på barnavdelningen i sommar, med kala grenar redo att kläs med löv och små skogsdjur. Skapa och pyssla tillsammans med ditt barn och häng upp i trädet.

Måndag

Jobb, resa och ung hälsa

Måndag 1/6 Plan 2 kl 14–18

Kundtjänstmedarbetare på Irland? Förskollärare i Spanien? Cafébiträde i Tyskland? Du som är 18–35 år kan prata utlandsjobb med experter från Eures. Och ställ alla dina frågor om ung hälsa till Hälsolots och inbjudna experter som tipsar, ger råd och motiverar.
Ett samarbete med Eures, Europa Direkt Göteborgsregionen, Hälsolots Centrum Majorna-Linné.

Anmälan till våra sommarkollon öppnar:

Måndag kl 09 öppnar anmälan till sommarkollo! Klicka på aktuellt datum i kalendariet för att anmäla ditt barn.

Bibliotekskollo: Animation 10–12 år
Måndag 29/6 – Fredag 3/7 kl 9–13
Vill du göra en egen kortfilm med stop-motionteknik tillsammans med andra i sommar? Läs mer och anmäl dig i kalendariet på denna länk. 

Bibliotekskollo: Serieteckning 10–12 år
Måndag 6/7 – Fredag 10/7 kl 9–13
Vill du teckna en egen serie med professionella serietecknare? Inga förkunskaper krävs. Läs mer och anmäl dig i kalendariet på denna länk. 

Bibliotekskollo: Animation 13–16 år
Måndag 13/7–Fredag 17/7 kl 12–16
Vill du göra en egen kortfilm med stop-motionteknik tillsammans med andra i sommar? Inga förkunskaper krävs. Läs mer och anmäl dig i kalendariet på denna länk. 

Bibliotekskollo: Serieteckning 13–16 år
Måndag 20/7 – Fredag 24/7 kl 12–16
Vill du teckna en egen serie med professionella serietecknare? Inga förkunskaper krävs. Läs mer och anmäl dig i kalendariet på denna länk. 

Tisdag

Teknikdrop-in med e-bokshjälp

Tisdagar på nyhetstorget entréplan kl 15–17

Vi visar hur du lånar e-böcker, laddar ner tidningar med Pressreader och svarar på frågor om surfplattor, appar, sociala medier och det digitala biblioteket.

Fredag

Internationell författarscen Göteborg
Samtal med Liao Yiwu

fredag 5/6 Trappscenen kl 18

Liao Yiwu är poet, musiker och en av Kinas mest kända och frispråkiga författare. Han har torterats och suttit fyra år i fängelse för sin dikt Massaker. Hans författarskap klassas som subversivt och alla hans böcker är förbjudna i Kina. Idag lever han i exil i Berlin, men denna kväll kan du träffa honom på Stadsbiblioteket.
Samtalsledare: Fredrik Fällman, sinolog vid Göteborgs universitet.
Tolk: Sheng Sun. I samarbete med Forum för poesi och prosa.

Kommentarer inaktiverade.