Arrangemang

Stadsbiblioteket Göteborgs program 6 juli – 12 juli

Publicerat 6 juli 2015 | Av |

Du vet väl om att vi har samma generösa öppettider som vanligt i sommar? 9-21 vardagar och 10-18 på helgen. På lilla biblioteket 300m2 är det 8-19.30 vardagar och 10-17 på helgen. Här kan du läsa om vad som händer i veckan. Sagoläsning på bokbussen, bibliotekskollo, teknik-dropin, FIFA-turnering och mycket mer.

Hela sommaren

För barn: Superhjältesommar

På barnavdelningen bygger vi en miniatyrvärld som behöver fyllas med superhjältar! Pyssla och skapa din egen figur och placera in i världen. Passa också på att låna hem en spännande superhjältebok.

För barn: Ge trädet liv

Ett vackert träd ska växa fram på barnavdelningen i sommar, med kala grenar redo att kläs med löv och små skogsdjur. Skapa och pyssla tillsammans med ditt barn och häng upp i trädet.

För unga: Dynamos nya Creative Corner

Välkommen till Dynamos nya Creative Corner! Här kan du teckna, vika origami, pärla smycken, knyta vänskapsband med brodyrgarn och mycket mycket mer. Hela sommaren!

Hela veckan

För barn: Bibliotekskollo: Serieteckning 10–12 år

Måndag 6/7 – Fredag 10/7 kl 9–13

Vill du teckna en egen serie med professionella serietecknare? Anmäl dig till sommarens seriekurs! Träffa tre olika serie/manga-tecknare, bland andra Natalia Batista som tecknat böckerna om Swordprincess Amalthea, Mjau-böckerna och illustrerat Häxfolket. Du får teckna och färglägga med de bästa pennorna för serieteckning och skapa en egen serie från början till slut i just din egen stil. Inga förkunskaper krävs. Det finns ett begränsat antal platser och anmälan öppnade kl 09 måndag 1/6.

Tisdag

För alla: Teknikdrop-in med e-bokshjälp

Tisdagar på nyhetstorget entréplan kl 15–17

Vi visar hur du lånar e-böcker, laddar ner tidningar med Pressreader och svarar på frågor om surfplattor, appar, sociala medier och det digitala biblioteket.

För barn: Sommarsaga på bokbussen

Tisdagar och Torsdagar (vecka 27–32) kl 13

Sol, bad och böcker – finns det något bättre på sommaren?
Kom och njut av en sagoberättare på Askims badstrand.Regnar det? Ja, då flyttar sagan in i sagorummet Tellus på Stadsbibliotekets barnavdelning.

Onsdag

För seniorer: Bli varse din minnesskatt Skrivkurs

Onsdag 24/6 + 8/7 eller Onsdag 22/7 + 5/8 kl 10–13

I sommar har vi två skrivkurser för seniorer, med två träffar per kurs. Skrivpedagog Berit Werme leder dig i att komma igång med ditt skrivande. Föranmälan krävs. Vi möts i entrén kl 10.

Torsdag

Sommarsaga på bokbussen

Tisdagar och Torsdagar (vecka 27–32) kl 13

Sol, bad och böcker – finns det något bättre på sommaren?
Kom och njut av en sagoberättare på Askims badstrand.Regnar det? Ja, då flyttar sagan in i sagorummet Tellus på Stadsbibliotekets barnavdelning.

Lördag

För unga: Dynamos FIFA-turnering

Lördag 11/7 Dynamo Game kl 11–17.30

Spelar du FIFA? Vill du testa dina skills mot andra och ha chans att vinna fina priser? Värm upp inför Gothia Cup och delta i Dynamos stora FIFA-turnering! Det är begränsat antal deltagare och anmälan sker på plats kl. 11–11.45.

Kommentarer inaktiverade.