Arrangemang

Stadsbiblioteket Göteborgs program 31 augusti-6 september

Publicerat 31 augusti 2015 | Av |

Massvis med premiärer denna vecka! Passa på att vara med från början. Frukostprat och fredagshäng, läxhjälp för alla åldrar, sagostunder för de minsta, databashandledning, språkträffar och datorhandledning för seniorer och nybörjare. Dessutom queer-aktivisten och fotografen Zanele Muholi, Teater Trixter och Passalens musikgrupp.

Måndag

På lätt svenska

Språkträffar på kvällen

Måndagar & Onsdagar start 2/9 Plan 2 kl 17.30

Träna på att prata och förstå svenska. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp. Startar 2 september.

Tisdag

För barn: Pelle Plutt (9 mån–2 år)

Varje tisdag från 1/9 kl 10.30
Välkommen in i Tellus för att tillsammans med andra sjunga, ramsa och spela! Sångstunden leds av babysångkonsulent Charlotte Ljung. Boka biljett på www.gotlib.goteborg.se (sök efter Pelle Plutt eller klicka på Kalendarium) dagen innan från kl 09. En biljett per bibliotekskort.

För barn: Vicke Vire (2–8 mån)

Varje tisdag från 1/9 kl 11.30
Kom och sjung, spela och dansa tillsammans med ditt barn! Sångstunden leds av musikpedagog Caroline Hernberger. Boka biljett på www.gotlib.goteborg.se (sök efter Vicke Vire eller klicka på Kalendarium) dagen innan från kl 09. En biljett per bibliotekskort.

På lätt svenska

Språkträff på dagen

Tisdagar på Plan 2 kl 13

Träna på att prata och förstå svenska. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp. Startar 1 september.

Teknikdrop-in med e-bokshjälp

Tisdagar på nyhetstorget entréplan kl 15–17

Vi visar hur du lånar e-böcker, laddar ner tidningar med Pressreader och svarar på frågor om surfplattor, appar, sociala medier och det digitala biblioteket.

Glöm Google – upptäck databaser!

Tisdagar start 1/9 Plan 2 kl 16.30–19

Tidningar, artiklar, skönlitteratur, biografier, stipendier, naturvetenskap, medicin, historia, geografi och juridik. Upptäck våra databaser! Där finns nästan allt. Vi hjälper dig att söka.

Läxhjälp för gymnasiet och SFI

Tisdagar & Torsdagar start 1/9 Plan 2 kl 16.30–19

Vill du ha läxhjälp, fakta till en uppsats eller bara lite studiero? Kom och plugga hos oss! Med Göteborgs universitet.

Onsdag

Seniornet datorhandledning 55+

Onsdagar start 2/9 plan 1 kl 10–11 och 11–12

Seniornet hjälper dig att börja använda dator, internet och e-post.
Boka en timme åt gången. Delta max tre gånger under hösten. Föranmälan krävs.

Samtal med fotografen och queer-aktivisten Zanele Muholi

Onsdag 2/9 Trappscenen kl 17.30

Zanele Muholi är en internationellt erkänd och prisbelönt fotograf som är engagerad i HBTI-frågor i Sydafrika. Tillsammans med författaren, journalisten och aktivisten Lerato Dumse presenterar Muholi projektet Faces and Phases, där de porträtterar och dokumenterar svarta lesbiska och transpersoner främst i Sydafrika men även utanför landet. Moderator: Louise Wolthers, forskare vid Hasselbladstiftelsen. Språk: Engelska. I samarbete med Hasselbladsstiftelsen och Akademin Valand. Dagen efter fortsätter samtalet kring konst och aktivism, när Zanele Muholi besöker Akademin Valand, onsdag 3 september kl. 18

På lätt svenska

Språkträffar på kvällen

Måndagar & Onsdagar start 2/9 Plan 2 kl 17.30

Träna på att prata och förstå svenska. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp. Startar 2 september.

För barn: Läxhjälp (9–12 år)

Varje onsdag från 2/9 på barnavdelningen kl 16–18

Har du någon läxa som är supersvår? Eller vill du bara bli lite bättre på matte? Vi träffas i Verkstan, det är bara att komma! I samarbete med Röda Korsets Ungdomsförbund.

Torsdag

Drop-in för nyföretagare

Torsdag 3/9 grupprummen på plan 2 kl 17–19

Träffa rådgivare och andra aktörer som hjälper dig till eget företagande och ger svar på dina frågor. Medverkande: Almi, Brewhouse, Coompanion, Drivhuset, NyföretagarCentrum, Skatteverket och Stadsbibliotekets företagarinfo. Boka 15 min med en rådgivare. För mer information, mejla till: finfo@kultur.goteborg.se eller ring 031-368 33 86.

Läxhjälp för gymnasiet och SFI

Tisdagar & Torsdagar start 1/9 Plan 2 kl 16.30–19

Vill du ha läxhjälp, behöver fakta till en uppsats eller bara lite studiero? Kom och plugga hos oss! Med Göteborgs universitet.

Datorhandledning för nybörjare

Torsdag 4/9 och 17/9 på Plan 2  kl 15–17

Drop-in för dig som behöver hjälp att komma igång med e-post, att skriva och spara dokument samt att söka information på internet.

Läxhjälp för högstadiet

Torsdagar Dynamo kl 16–18

Plugga med andra på biblioteket! Röda Korsets ungdomsförbund ger läxhjälp till dig i högstadiet. Läxhjälpen startar i september.

För barn: Skriv- och skaparklubb (10–13 år)

Torsdag 3/9, 1/10, 29/10, 26/11 på barnavdelningen kl 17–19

Vi skriver, ritar, och skapar på utvalda teman under hela hösten och prövar tillsammans olika tekniker och uttryck. Anmäl dig i kalendariet på nätet. Anmälan avser samtliga fyra tillfällen.

Fredag

Frukostprat

Fredag 4/9 caféet plan 1 kl 9

Vart tog det vanliga samtalet vägen i dagens sociala mediebrus? Kiriaki Christoforidis leder spännande frukostprat i Roots Café. Du får också tips om läsning kopplat till ämnet.

För barn: Fredagshänget (9–12 år)

Varje fredag 4/9–11/12 på barnavdelningen kl 16–17

Gillar du att träffa och hänga med kompisar? Gillar du också att spela spel, pyssla och göra roliga skapandeuppdrag? Kom till barnavdelningens Crafty Corner där vi gör olika roliga saker varje fredag. Ingen anmälan, det är bara att komma. Vi ses!

Trappa ner med Teater Trixter

Fredag 4/9 Trappscenen kl 17

Vi påverkar varandra. Vi sitter ihop med osynliga trådar och vi kan inte ta oss loss. Teater Trixter ger en kladdig performance i expressionismens tecken och visar drömsk film om tankens makt på andra människor av Jonathan Mattebo och Karin Blixt. Johan Sjöström, intendent vid Göteborgs konstmuseum, visar bilder och berättar om expressionismen.

Lördag

Läsecirkel på Ungerska

Lördag 5/9 kl 16 (Vi ses i entrén kl 15.45)

Vi läser och diskuterar ungerska romaner och noveller.
Ingen föranmälan behövs. Ansvarig är Maria 031-366 94 60.
Vi träffas vid flera tillfällen under hösten.

Söndag

För barn: Passalens musikgrupp

Söndag 6/9 på barnavdelningen kl 14

Häng med på en musikstund för alla – liten eller stor, med eller utan funktionsnedsättning – kom så får vi det att svänga tillsammans! Passalen är en ideell förening med fritidsverksamhet för unga med funktionsnedsättning. Begränsat antal platser.

Kommentarer inaktiverade.