Arrangemang
Sara Lövestam till Språkdagen. Foto: Peter Knutson

Sara Lövestam är en av alla gäster på Språkdagen. Foto: Peter Knutson

Språkkväll på Stadsbiblioteket!

Publicerat 24 september 2014 | Av |

Är du det allra minsta språkintresserad? Då är detta kvällen du bör komma till Stadsbiblioteket och förkovra dig! Välkommen att ta del av en inspirerande kväll om språk på Stadsbiblioteket, torsdag 25 september.

Detta är vårt bidrag till att fira Europeiska språkdagen och Europa Direkt Göteborgsregionen välkomnar dig till arrangemanget Språka i Europa.

Föreläsningskvällen bjuder på författares, översättares, språkvårdares och poeters olika ingångar i språket.  Börja kvällen med kvällsmacka och frågesport från kl.17.

Träffa Sara Lövestam som är författare till ett flertal romaner och  tidigare i år utkom  med sin mycket omtalade och uppskattade bok Grejen med verb. I den boken berättar Sara om grammatik på ett sätt som är väldigt roligt och tokigt och som du garanterat  aldrig tidigare har sett maken till! Under kvällen kommer hon också att på ett mycket personligt sätt berätta om sin egen väg in i språket.

Från scenen kommer författaren och estradpoeten Solja Krapu Kallio att med poesins hjälp framföra hur man erövrar ett språk. Solja har förutom poesi också skrivit böcker för både barn och vuxna, och hon har jämförts med författare som Kristina Lugn och Viveca Lärn. Låna gärna böcker av Sara och Solja på biblioteken i Göteborg! Böckerna hittar du här! http://www.gotlib.goteborg.se/

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som översättare vid EU-kommissionen? Då får du reda på allt om detta när Maria Sjöström Gisslén berättar om sitt arbete där. Maria har mångårig erfarenhet av översättningsarbete  och har därför mycket att berätta om Europas alla språk och fördelarna med att vara flerspråkig.

Under kvällen har du också möjlighet att lära dig mer om de svenska minoritetsspråken. Riina Heikkilä från Språkrådet blir den som fördjupar våra kunskaper i dessa språk som vi kanske inte alla gånger vet så väldigt mycket om. Men efter den här kvällen kommer vi att veta betydligt mer!

Varmt välkommen till Göteborgs Stadsbibliotek och ta del av en kväll i språkets tecken!

Datum: 25 september
Tid: 17.30-20.30
Plats: Stadsbiblioteket Göteborg, Trappscenen.

 

 

Kommentarer inaktiverade.