Arrangemang, Blogg
Bild: Wang Electronics.

Bild: Wang Electronics

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Spelkultur för alla

Publicerat 13 januari 2015 | Av |

Snart har du chansen att vara med om filmvisning, provspelning och samtal om data- och tv-spel bortom normerna!

Dynamo presenterar stolt ett nytt samarbete med den Göteborgsbaserade föreningen Wang electronics. Under sex tillfällen mellan januari och juni bjuder vi in dig till att spela spel utanför huvudfåran och att tänka kring spelkultur och vilka historier som berättas i spelen.

Det handlar också om hur människor porträtteras och om vilken världsbild och normer som förmedlas. Utgångspunkten är att alla skall vara välkomna i spelkulturen!

Dataspelskulturen är en värld för killar, av killar. Eller? På senare år har en rad trans- och queerpersoner utmanat bilden av vad dataspel kan vara och vilka de är till för. Med namn som Anna Anthropy, Merritt Kopas och Mattie Brice har vi får nya exempel på hur dataspel kan tala till oss på andra sätt än genom actionhjältar och miljonbudgetar. Under första upplagan av Spelkultur för alla får du ett smakprov på hur denna rörelse ser ut. Vi provspelar spel som Lim, Dys4ia och Conversations with my mother, och tittar på klipp från den kommande dokumentären Trans geek movie. Tillsammans diskuterar vi sedan spelen, människorna bakom dem och på vilket sätt vi kan göra dataspelskulturen till en kultur för alla.

Det här är premiären för Spelkultur för alla, som kommer att återkomma en gång i månaden under våren. Värdar och samtalsledare är Kjell Håftén och Siri Landgren.

Kommentarer inaktiverade.