Arrangemang, Barnböcker

Sommarboken för barn 8-12 år

Publicerat 3 juni 2020 | Av |

Du som är 8-12 år kan komma till biblioteket och fylla en sommarbokenväska med böcker att låna hem under hela sommarlovet. Temat för Sommarboken är ”Genom portalen”. I år blir portalen kanske en väg in i ett annorlunda bibliotek. Eller så finns portalen i en av böckerna – en läsupplevelse kan ju faktiskt ta oss till platser och världar som vi inte ens kan nå i verkliga livet!

Sommarboken hålls på flera olika bibliotek, eller i närheten av biblioteket under veckorna 25–26. Vissa av de bibliotek som håller stängt kommer istället att få besök av en bokbuss. För att se när och var Sommarboken äger rum, titta in på www.goteborg.se/sommarboken.

Där går det också att se vilka arrangemang Sommarboken har under sommaren. Vad sägs om att göra spännande vattenexperiment med riktig labbutrustning, eller att skapa magiska landskap med olika färger, former och figurer? För den som vill följa med in i en underjordisk värld, spelas Alice i underlandet som teater på flera platser runt om i staden, uppförd av våra duktiga Kultursommarjobbare.

Åtgärder har vidtagits för att säkerställa att smittspridning i möjligaste mån förhindras.

Du som inte kan eller vill besöka ett bibliotek just nu kan beställa en kasse som hämtas upp utanför Stadsbiblioteket på www.stadsbiblioteket.nu/bokasommarboken.

Missa inte heller att det är Ylva Hällen som är årets ambassadör för Sommarboken. För att se filmer med henne, pyssla och få tips besök Sommarbokens sida för hela Sverige.

Välkommen till Sommarboken!

Kommentarer inaktiverade.