Arrangemang

Sofi Oksanen på måndag!

Publicerat 24 maj 2013 | Av |

Nu är det dags för ett nytt spännande arrangemang av Internationell Författarscen Göteborg. Kom och se Sofi Oksanen i samtal med Ingrid Elam. Samtalet tolkas av Oscar Rossi.

Sofi Oksanen (född 1977) är uppvuxen i Jyväskylä i Finland med en estnisk mor och en finsk far. Hon fick stor framgång med sin debut Stalins kossor (2003) som följdes av Baby Jane (2005). 2010 slog hon igenom med Utrensning som getts ut i över tjugo länder, bland dem Frankrike, Tyskland och USA. Romanen belönades med Nordiska rådets litteraturpris. 2013 fick Oksanen Svenska Akademiens nordiska pris.

Oksanen är nu aktuell på svenska med När duvorna försvann, en berättelse som skildrar tre personers liv under ockupation, motstånd och förräderi i Estland runt andra världskriget.

Ingrid Elam (född 1951), är en svensk kulturjournalist och litteraturvetare. Elam är idag dekan för Göteborgs universitets konstnärliga fakultet.

Oscar Rossi
(född 1976) är poet, översättare och f.d. redaktör för Horisont. Har utgivit diktsamlingarna Kelvinator, Brev till polisen och Funny.

Presenteras i samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Datum: Mån 27 maj
Tid: 19.00
Plats: Stora Teatern, Göteborg
Fri entré

Kommentarer inaktiverade.