Arrangemang
Julia Freeman-Woolpart

Skydda din idé!

Publicerat 28 mars 2011 | Av |

Har du en god idé som du skulle vilja utveckla? Funderar du på hur du kan gå vidare för att skydda din innovation?

Den 8 mars 2011 beslutade EU-domstolen att den tilltänkta och överstatliga patentdomstolen inte är förenlig med EU-rätten. Patentdomstolens upplägg utgör ett minst sagt viktigt komplement till arbetet med att få till stånd en ny patentordning inom Europa*. Vad kan ett enhetligt patent innebära för uppfinnare i Sverige och hur påverkar det dig?

Du som har en idé som du vill skydda har säkert många funderingar och stora som små frågor kring hur du på bästa sätt går vidare med ditt arbete. På måndag 4/4 får Europa Direkt Göteborgsregionen besök av två experter inom området.

Pontus Winqvist är europapatentombud från konsultföretaget Valea och han berättar om vad du ska tänka på när det gäller skyddande av patent, varumärke och design samt vikten av strategisk rådgivning för att skydda hela kedjan från idé till kommersialisering.

Sven Hellstam är innovatör och rådgivare från Göteborgs Uppfinnarförening GUF och ger dig tips om vad du som enskild ska tänka på när du vill skydda din design, ditt varumärke eller din idé. På GUFs webbsida hittar du som innovatör och uppfinnare många nyttiga tips.

Välkommen till Europa Direkt, Stadsbiblioteket Göteborg, plan 1, måndag 4/4 kl 18.00. Fri entré!

*Faktaunderlag lånat från Svenska Uppfinnareföreningen.

För mer information kontakta:
Anna Sandkvist, bibliotekarie Europa Direkt, Stadsbiblioteket Göteborg
Telefonnummer 031-368 33 83
E-postadress: anna.sandkvist@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.