Spel
Mikrofon. Foto: Jean-Luc St-Hilaire

Mikrofon. Foto: Jean-Luc St-Hilaire

Singstar, pinsamt roligt

Publicerat 2 juni 2011 | Av |

Singstar är ett TV-spel som påminner om Karaoke. Man får välja en sång att sjunga och sen spelas videon upp och det är bara att hänga på!

Skillnaden mot vanlig karaoke är att rösten från originalartisten ligger kvar så att man ”sjunger med” i stället för att sjunga helt själv. På det sättet kan man sjunga sånger som man kanske egentligen inte kan så bra. Och det hörs inte riktigt lika tydligt hur man själv sjunger. (Det kanske är tråkigt om man sjunger väldigt bra men för egen del tycker jag att det enbart är positivt).

En annan viktig skillnad är att spelet lyssnar av hur nära originalet man sjunger och man får hela tiden se på skärmen om man gör rätt eller fel. Det kan stå ”Awful” eller ”Cool” till exempel. Och på slutet får man poäng, så man kan tävla mot kompisar.

Man behöver inte precis ha en skolad sångröst för att kunna tävla. Det viktiga är mer att man sjunger ut. Då kan det gå ganska bra fast det låter förfärligt. Sitter man och visksjunger blir det inga poäng.

Och så ska man ha roligt! Det är svårt att låta bli när man är i den där hisnande känslan av att man gör bort sig väldigt mycket samtidigt som man får fnissa åt andra.  Och så länge man skrattar med i stället för åt lämnar det en god känsla i magen efteråt.

Man behöver ett Playstation med mikrofoner hemma. Spelen kan du låna hos! Det finns massor av olika varianter så alla kan hitta någon sång de tycker om.

Eller vad sägs om Svenska schlagers, Kent, Queen eller Motown?

Kommentarer inaktiverade.