Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Semesterfokus

Publicerat 21 januari 2016 | Av |

Nuförtiden kan vi planera våra egna resor med hjälp av internet. Flygresan utomlands bokar vi själva till lägsta pris, vi läser omdömen om sevärdheter och restauranger i förväg och på plats lägger vi ut bilder på Facebook och Instagram.

Vi kommer att ägna en hel eftermiddag åt att visa en massa smarta knep för att få ut det mesta möjliga av semestern i år!

Program

Klockan 13: Gratis bildbehandling

När man varit ute och rest kommer man ofta hem med mer bilder än vad man tagit under hela resten av året. Men någon horisont är sned, solnedgången blev inte riktigt så färgstark som i verkligheten och kanske kom ett finger med på ena sidan av en bild. Vi vipsar om vad man kan tänka på när man fotar och visar hur du kan redigera dina bilder enkelt i telefonen med olika appar som passar både landskapsbilder och porträtt.

Klockan 14: Llama Lloyd berättar om att cykla och couchsurfa i Europa, en annorlunda semester

Llama Lloyd (Robin Olsson) har tagit sig runt i Europa med sin cykel. Ibland har han tagit med cykeln på buss eller tåg, oftast har han samåkt med andra européer i deras bilar. Väl framme i städerna har han fällt upp sin cykel och cyklat sista biten!

Dessutom har han ”couchsurfat”, hittat soffor hemma hos privatpersoner att sova på. Och delar av resan har varit ”crowdfundade”, utomstående har kunnat bidra med pengar till resan i utbyte mot kaffekrediter på hans café hemma i Göteborg. Han har dokumenterat sina resor flitigt på sitt Instagram-konto @llamalloyd om du vill titta.

Klockan 15: Resa med biblioteket

Vi berättar om prakiska appar och nyttiga tips inför resan.  Vi visar även hur du kan hitta mer djupgående information om olika länder. Visste du att vi har språkkurser och reseböcker på biblioteket och dessutom flera både tryckta och digitala resetidskrifter? Och E-böcker kan var ett sätt att spara plats i resväskan. Kom så visar vi hur det funkar!

Klockan 16: Resan och sociala medier

Är det farligt att berätta på Facebook att man åker iväg på semester? Vi visar viktiga säkerhetsinställningar och pratar om vad man ska tänka på. Eller vill du komma igång med Instagram om du ska till en plats som är rolig att fotografera? Vi demonstrerar.

Kommentarer inaktiverade.