Film

Se en film istället!

Publicerat 26 december 2010 | Av |

Strunta i mellandagsrean och hemvändardagar. Helger betyder för de flesta att det blir några extra lediga dagar. Här kommer en uppmuntran att stanna hemma, slöa i tv-soffan, äta en till skumtomte (även om du tröttnat på dem för länge sedan) och se en riktigt bra film.

Om du vill titta på något annat än Ivanhoe eller Året med Kungafamiljen, har vi några schyssta filmtips, som dessutom inte kostar dig en krona!

Gnugga dina grå med klassiska filmatiseringar av Agatha Christies klassiska detektivromaner med den lilla belgiska privatdetektiven Hercule Poirot. Döden på Nilen, med Peter Ustinov som Poirot, är både oscarsbelönad och stjärnspäckad med bland andra Mia Farrow, Bette Davis och Jane Birkin i rollerna. Dramat utspelar sig naturligtvis på en båt vilket, tillsammans med en fantastisk scenografi, bjuder på massor av ögongodis och som körsbäret på grädden ett mycket svårknäckt mordmysterium.

Vissa filmer är klassiker utan att man riktigt förstår varför, andra är det för att de fortfarande har något att säga. Charlie Chaplin är mycket mer än en snubblande farbror med käpp men det förstod jag inte förrän jag av en slump hamnade på en filmvisning av Moderna tider. Filmen är en motsträvig skildring av nymodigheter; om människan som inte längre styr maskinerna utan istället blir styrda av dem. Trots att filmen har mer än 70 år på nacken är det inte svårt att dra paralleller till tankarna inför vår egen tekniska evolution som sker just precis nu.

På Stadsbiblioteket Göteborg finns ett stort urval av filmer på flera olika språk och för alla åldrar och det kostar inget att låna.

Kommentarer inaktiverade.