Arrangemang

Behjat Omer Abdulla, installation view: In Limbo, Wirksworth Festival, UK (2010).

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Samtidskonst och politik

Publicerat 17 juli 2018 | Av |

Hur hanterar den samtida konsten frågor om mänskliga rättigheter och andra politiska frågor? I en serie korta föreläsningar presenterar intendent och konstpedagog Elisabet Udd från Göteborgs Konsthall några konstverk som på olika sätt berör politiska frågor.

Internationell utblick

Tisdag 27 november kl.12.15-12.45

I en internationell utblick tittar vi på några konstverk som lyfter fram internationella frågor kring migration, rasism och politik. Hur lyfter konstnärer brännande aktuella globala frågor?

Lunchföreläsningen ges av Elisabet Udd, intendent / konstpedagog på Göteborgs Konsthall.

Mänskliga rättigheter

Måndag 10 december kl.12.15-12.45

Konstnären Behjat Omer Abdulla från Akademin Valand håller en lunchföreläsning inom serien Samtidskonst och politik på internationella dagen för mänskliga rättigheter. Föredraget hålls på engelska.

Behjat Omer Abdulla, född 1976 i Kurdistan/Irak, bor och arbetar i Sverige sedan 2013. Han är en mediakonstnär som använder fotografi, film och teckning som viktiga verktyg för att engagera sin publik. Huvudfokuset för Abdullas konst är begreppen identitet, krig, förskjutning, osäkerhet och muntlig historia. Hans konstverk bjuder in betraktaren att titta, för att uppmuntra ett skifte i deras förståelse av ämnet och att tvinga dem att sammankopplas till konstverket på oväntade sätt. Abdullas arbete har alltid varit hemsökt av hans erfarenheter och förståelse av den inneboende absurditeten av krig som utkämpas i religionens, etnicitetens eller gränsernas namn.

Lunchföreläsningen ges i samarbete med Göteborgs Konsthall.

Kommentarer inaktiverade.