Barnböcker
Detalj ur omslaget till "Leni är ett sockerhjärta". Rabén & Sjögren.

Detalj ur omslaget till "Leni är ett sockerhjärta". Rabén & Sjögren.

Roliga bilderböcker om trotsåldern

Publicerat 3 september 2011 | Av |

Koko och Bosse har varit på lekplatsen i fyra timmar när Bosse säger att de ska gå hem. Det VILL INTE Koko. Slipp då säger Bosse plötsligt. (Oj, hur blir det nu?) Så börjar Lisen Adbåges splitternya bilderbok Koko och Bosse.

Så börjar Lisen Adbåges splitternya bilderbok Koko och Bosse.

Lisen och Emma Adbåge är två tvillingar som är duktiga och roliga berättare så väl i ord som i bild.

Man får inte heller missa Emma Adbåges två böcker om Leni, en liten tjej som också sätter sig på tvären. I första boken Leni är ett sockerhjärta kan Leni så mycket. Det är inte klokt vad hon kan, hon är ju faktiskt som en vuxen! Knäppa jackan, köra vagnen (som pappa tjatar om att få köra eftersom han vill komma hem någon gång), äta stark senap och dricka kaffe. Tja, kaffe var kanske inte supergott och när pappa plötsligt vill ha hjälp av stora Leni att städa, då svimmar nästan Leni av hur tråkigt det är att vara stor.

Andra boken heter Leni blir en bebis. Leni vaknar en dag och kan, till skillnad från första boken, nästan ingenting! Hon kan lika lite som sin lillebror. Hur klär man på sig själv? För att inte tala om att gå! Det blir kladdigt när bebisLeni skall äta frukost, och tråkigt och bråkigt när bara lillebror får åka vagn.  Det bästa med bra bilderböcker är att föräldrar och barn känner igen sig och kan skratta tillsammans åt hur tokigt det blir ibland.

Håll utkik, imorgon kommer fler roliga boktips om trotsåldern!

//Sarah Markensten. Sarah har nyligen börjat jobba hos oss och är oftast på barnavdelningen på Stadsbiblioteket.

Kommentarer inaktiverade.