Barnböcker, Boktips
Omslag till Norrsken - Resan till Jotundalen av Malin Falch.

Omslag till Norrsken - Resan till Jotundalen av Malin Falch. Egmont Kärnan.

Resan till Jotundalen

Publicerat 19 maj 2020 | Av |

När en svansbeklädd varelse med långa spetsiga öron dyker upp hemma hos Sonja, kan hon knappt tro sina ögon. Drömmer hon, eller är det verkligen en varelse från sagornas värld som står framför henne?

Hon bestämmer sig för att ta reda på vart Espen kommer ifrån och följer med till hans värld. Sonja slungas genom en portal och landar i en främmande skog som kallas Jotundalen. Här lever talande djur och skrämmande väsen. Hit kommer inga människor i onödan. Åtminstone inte de som är rädda om sitt liv. Det största, mest blodtörstande trollet av dem alla får genast upp vittringen av Sonja. Hennes liv hänger på hennes förmåga att överlista onda krafter med hjälp av några nyvunna vänner.   

Med inspiration från nordisk folktro och sagor har den norska författaren och illustratören Malin Falch skapat ett spännande äventyr i denna hissnande vackra serieroman. Boken passar från mellanåldern och uppåt. Resan till Jotundalen är den första delen i serien Norrsken, som är planerad att omfatta totalt 8 delar. Om du inte orkar vänta på att fortsättningen översätts till svenska så finns fler delar att låna på norska och engelska på biblioteket. 

 

Kommentarer inaktiverade.