Arrangemang, Blogg

Detalj från omslaget. Förlag Kabusa Böcker

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Regnbågar och blompojken

Publicerat 8 juni 2015 | Av |

Snart är det West Pride och vad passar bättre än att inviga barnavdelningens nya regnbågshylla? Det blir högläsning av författaren Elias S. Ericson och workshop där du kan klä ut dig, prova fina smycken och få en blomma på kinden.
Dessutom regnbågspyssel i verkstaden på barnavdelningen under hela West Pride!

På barnavdelningens regnbågshylla kommer det att finnas bilderböcker, kapitelböcker och faktaböcker med HBTQ-tema. De flesta av böckerna finns på sina ”vanliga” platser också, men vi får ofta frågor på detta tema och för att göra det enklare för besökarna har vi valt att visa upp böckerna på en egen hylla. Har du tips på böcker som borde finnas där? Prata gärna med oss på barnavdelningen.

En av våra favoritböcker på Regnbågshyllan är Blompojken av Elias S. Ericson. (Klicka här om du vill låna den!) Elias är serietecknare, illustratör och barnboksförfattare. Född och uppvuxen i Stockholm, men bor just nu i Malmö. Älskar queera berättelser, socialrealism och orealism!

Vi frågade Elias varför han skrev Blompojken: ”Blompojken handlar om flera saker: dels om en feminin pojke som blir utsatt pågrund av hur han är, och dels om att inte kunna eller vilja ändra på sig själv trots att omvärlden tycker att det vore bekvämare. Det är ett budskap jag gärna vill att barn ska ta till sig så tidigt som möjligt, för det finns så många vuxna som vill rätta till en redan från födseln, även om ens olikheter är helt harmlösa.”

Välkommen på invigningen onsdagen den 10 juni klockan 15.00. Högläsningen och workshopen passar för barn från fyra år.Begränsat antal platser. Anmäl dig gärna till: barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.