Arrangemang

Höstens program är här!

Publicerat 13 september 2011 | Av |

Filmvisningar, språkkurser, pyssel, författarmöten och en hel massa mer! Äntligen släpper Stadsbiblioteket Göteborg höstens programbroschyr, denna gång med fler arrangemang än någonsin.

Läs programmet:

Idag släpper vi höstens programbroschyr med alla våra arrangemang och kurser. 

Maria Nilsson är bibliotekarie och programsamordnare på Stadsbiblioteket Göteborg.

– I år har vi inte sparat på krutet och programmen är fler än tidigare. Biblioteket är en plats dit alla är välkomna och det ska synas även i de arrangemang som anordnas här. Vi vill rymma både smalt och brett och arrangemang även på andra språk än svenska. Jag är säker på att det kommer bli en riktigt spännande höst!

Höstens tema på vår barnavdelning är kreatören, författaren och konstnären Jan Lööf som bland annat bjuder in till sagostunder på flera olika språk och pyssel i Skrotnisses verkstad. För de yngre besökarna som hoppas på en magisk höst bjuder vi in till en trolleriskola där du  kan lära dig tips och trix som får kompisarna att häpna.

I Dynamo, vår plats för dig mellan 13-25 år anordnas bland annat inspirerande träffar med Navid Modiri vid rodret när 365 saker vill peppa åhörare att få saker gjorda.

Fler godbitar från hösten som kan nämnas är  Mats Jonsson och Liv Strömquist som den 9 november besöker biblioteket för att bland annat prata om föräldraskapets förväntningar och villovägar.

I samband med den europeiska dyslexiveckan bjuder vi in till fullspäckade Dyslexidagar 8-10 oktober med efterföljande föräldrautbildning för mammor och pappor vars barn har läs- och skrivsvårigheter. Två tillfällen under hösten arrangeras Teknikhelger där kurser, förläsningar och visningar dukar upp ett smörgåsbord av kunskap inom områden som sociala medier, bloggar, Twitter och gratisprogram.

I programmet finns även favoriter i repris som till exempel våra rim- och ramsstuder för de yngsta besökarna i tisdagarnas Pelle Plutt och Vicke Vire. En annan omtyckt programpunkt som är tillbaka är 4 klassiker där vi diskuterar klassiska litterära verk.

Stadsbiblioteket Göteborg hälsar dig välkommen till en rolig, inspirerande och spännande höst!

Som vanligt är det fri entré till alla arrangemang!

Vill du veta mer om höstens program? Kontakta
Maria Nilsson, bibliotekarie och programsamordnare, Stadsbiblioteket Göteborg.
Telefonnummer: 031-368 34 22
E-postadress: maria.nilsson@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.