Arrangemang

Anette Staaf, instruktör på Sveriges Civilförsvarsförbund och känd som Svenssonprepper

Prepping – var beredd!

Publicerat 25 augusti 2020 | Av |

I dessa tider är krisberedskap kanske viktigare än någonsin att sätta sig in i. Se filmen med sju råd om vad det egentligen innebär att vara prepper och hur du bäst förbereder dig för en eventuell krissituation. Filmen har premiär på Stadsbibliotekens sida på Facebook på fredag 28 augusti kl. 12.

Europa Direkt Göteborgsregionen har träffat Anette Staaf, instruktör på Sveriges Civilförsvarsförbund och känd som Svenssonprepper. I filmen pratar Anette Staaf om vad det egentligen innebär att vara prepper, vad termen ”bug-in” betyder och hur du bäst förbereder dig för en eventuell krissituation. I sju punkter går Anette igenom tips och råd som även nybörjare kan ta till sig. 

Se filmen på Facebook från kl. 12 på fredag 28 augusti 

Vad gör EU när det gäller Covid-19?

På EU-nivå har det redan gjorts mycket i arbetet mot Covid-19, som att presentera olika åtgärder för minskad smittspridning, säkerställa att adekvat skyddsutrustning finns, stödja forskning om behandling och vaccin samt hjälpa medlemsländer i nöd. Arbetet är dock inte färdigt än på långa vägar och pågår fortlöpande. Bland annat har EU-ländernas ledare enats om en återhämtningsplan och slagit ihop en långtidsbudget för 2021-2027 med återhämtningsinsatsen Next Generation EU. Detta för att bygga upp EU efter pandemins framfart, stödja nödvändiga investeringar för en såväl grön som digital omställning samt forma om samhället i stort.  

Vill du veta mer om vilka åtgärder EU vidtagit mot Covid-19, hur arbetet fortskrider samt hur EU arbetar med krisberedskap i allmänhet? Kolla in dessa länkar!

Coronaviruset – vad gör EU?

Tio saker EU gör för att bekämpa covid-19

Europa Direkt svarar på dina frågor om EU

Europa Direkt svarar på dina frågor om EU 

Har du frågor som rör EU? Hos Europa Direkt Göteborgsregionen kan du få svar, låna böcker om EU och Europa och hämta gratis informationsmaterial. Vi anordnar föreläsningar, panelsamtal och utställningar och skriver nyhetsbrev som varje månad tar upp senaste nytt i EU. Vi finns på Göteborgs stadsbibliotek på Götaplatsen 3.

Kommentarer inaktiverade.