Barnböcker
Detalj ur omslaget till "Pom och Pim". Lilla Piratförlaget.

Detalj ur omslaget till "Pom och Pim". Lilla Piratförlaget.

Pom och Pim

Publicerat 21 november 2012 | Av |

Vilken otur! Eller.? Ja, det kan man fråga sig.Livet är en ständigt pågående förvandlingsprocess där ont och gott ofta byter plats.

Den kinesiske filosofen Lao Tse lär oss att ingenting är vad det först ser ut att vara. För att bevisa det berättar han historien om bonden som lyckades fånga in och tämja dyrbara vildhästar. Alla lyckönskade honom till hans stora kap, men bonden frågade hur de kunde veta att det var en bra sak. Senare trillar bondens son av en av hästarna och blir förlamad. Alla beklagar det inträffade, men kan man vara säker på att det bara var av ondo? Så kommer kriget och alla unga pojkar skickas till fronten utom bondens son. Och så håller det på.

En riktigt fin bok i den högre filosofiska skolan för små barn är Pom och Pim; text Lena Landström, bild Olof Landström.

Allt som Pom gör leder vidare till något oförutsett. Vilken otur att han ramlade och slog sig! Men se, vid fötterna ligger en tjuga och så kan Pom köpa glass. Alltför fort äter han upp glassen och får ont i magen. Nu måste han gå och lägga sig och upptäcker sin försvunna ballong när han ligger och tittar i taket. Ballongen spricker, men då kan Pim få sig en regnrock av det trasiga gummit. Och vilken tur att det börjar regna då!

En riktigt söt bok för små barn och vuxna som vill filosofera tillsammans.

Kommentarer inaktiverade.