Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Poesisamtal med Joshua Clover, Felicia Mulinari inleder

Publicerat 9 januari 2019 | Av |

Joshua Clover (1962) är poet, aktivist och professor i litteratur vid University of California Davis. Han räknas till en av de största amerikanska samtidspoeterna inom den riktning som kallas Post-Crisis Poetics. Hans glödande poesi gör enad front med upploppen, ockupationerna och manifesten som hämtar sin kraft ur antikens poesi. Belönad med Academy of American Poets och Walt Whitman Award och är översatt till många språk.

Nu är han aktuell på svenska med Red epic i översättning av Johannes Björk (doktorand i litteraturvetenskap, kritiker och översättare) som leder samtalet.

Felicia Mulinari är poet och kulturskribent som gått skrivarutbildningar både på Skurups och Biskops Arnös folkhögskolor. Hon skriver för bland annat ETC och Feministiskt Perspektiv och har bloggen Texter om oss. Hon arbetar som skrivarlärare på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och var en av textförfattarna till den politiska revyn Vinnaren tar allt som hade premiär på Malmö stadsteater våren 2018. Hon skrev även manus tillsammans med Saga Gärde till Unga teaterns föreställning Labyrint som hade premiär i höstas. Nu är Felicia aktuell med Det som inte kan utplånas, en kollektiv diktsvit lika provocerande som trösterika, med stor kraft och vrede gestaltas solidariteten, den socialistiska och antifascistiska kampen. Diktjagets vi är andra generationens invandrare som varken delar föräldrarnas exil eller accepteras i samhället de växt upp i.

Samtalet är på engelska.

Joshua Clover (b. 1962) is a poet and activist, and part of a literary current known as Post-Crisis Poetics. He teaches at University of California Davis, and writes music and film criticism.

This event is in English.

I samarbete med Nirstedt/litteratur.

Poesisamtal stöds av Svenska Akademien.

Kommentarer inaktiverade.