Barnböcker

Omslag till "Pax. Nidstången" av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bonnier Carlsen förlag.

Pax

Publicerat 27 oktober 2019 | Av |

Älskar du PAX-böckerna och vill veta mer om hur illustratören och serietecknaren Henrik Jonsson skapat bilderna? Välkommen till en rolig teckningsworkshop på barnavdelningen!

I Pax-serien får vi följa bröderna Alrik och Viggo som är utvalda att skydda Mariefred och det hemliga biblioteket som har funnits i kyrkan i flera hundra år. Alrik och Viggo måste använda all sin kunskap och list för att motverka de onda krafterna och de magiska varelserna som finns i Mariefred. Samtidigt som de ska skydda det magiska biblioteket ska de försöka ha ett normalt liv, gå i skolan, hantera mobbare och orättvisa lärare.

Pax-serien består av tio böcker som alla innehåller olika väsen, en spännande och fartfylld handling samt roliga inslag som gör att boken inte blir för hemsk för unga läsare. Illustrationerna i böckerna är skapade av Henrik Jonsson och bilderna ger läsaren en god bild av vad Viggo och Alriks dagar består av och vilka monster de måste bekämpa. Den första boken i Pax-serien heter Nidstången och finns att låna på biblioteket.

Pax-serien är skriven av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Illustrationerna i böckerna är skapade av Henrik Jonsson.

/Lisa Svensson

Älskar du PAX-böckerna och vill veta mer om hur illustratören och serietecknaren Henrik Jonsson skapat bilderna? Välkommen till en rolig teckningsworkshop på barnavdelningen! Henrik arbetar som illustratör/serietecknare och har utöver PAX även tecknat serier för bland annat DC Comics. Under workshopen visar och lär han ut hur han skapar nya väsen och varelser genom att blanda olika djur.

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar. Vid frågor maila till barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se skriv då “Teckningsworkshop-PAX” i ämnesraden.

För dig 9-12 år.

I samarbete med Göteborg Seriefestival 2019.

Plats: Barnavdelningen, entréplan

Kommentarer inaktiverade.