Arrangemang
Illustration: Erseus Arkitekter AB.

Illustration: Erseus Arkitekter AB.

På tal om biblioteket

Publicerat 2 maj 2011 | Av |

Just nu pågår ”Rum för dig”, en utställning om Stadsbiblioteket Göteborgs framtid. Det är en spännande tid biblioteket står inför och arbetet med den planerade om- och tillbyggnaden har pågått under många år.

Göteborgs populäraste kulturinstitution har med åren blivit slitet och för trångt för de många besökarna, arrangemangen och all media som ska få plats.  Redan 2003 utgick ett uppdrag till lokalsekretariatet att utreda behovet av, innehållet i och kostnaderna för, en tillbyggnad av Stadsbiblioteket.

2004 genomfördes en beskrivning av de framtida behov som Stadsbiblioteket Göteborg hade. 2006 togs ett beslut att låta fyra inbjudna arkitektkontor komma med tillbyggnadsförslag. En bedömningsgrupp rekommenderade att förslaget från Erséus Arkitekter skulle ligga till grund för tillbyggnaden. En förstudie för projektet har utformats av Higabgruppen och Erséus Arkitekter. I förstudien utformades en vision om det ”nya” Stadsbiblioteket.

Om allt går enligt planerna stänger Stadsbiblioteket för om- och tillbyggnad under början av 2012 och öppnar igen våren 2014. I skrivande stund är detaljplanen överklagad till regeringen. Om- och tillbyggnaden kan endast genomföras om överklagandena avslås och bygglov ges.

På torsdag 5 maj är du välkommen till ett samtal med utgångspunkt i den planerade om- och tillbyggnaden av Stadsbiblioteket Göteborg. På plats finns Peter Erséus, från Erséus Arkitekter och Tina Hedegård, Håkan Grissler, Mirjam Önner, Daniella Brummer Pind och Elin Nord, bibliotekarier från Stadsbiblioteket.

Hur kan morgondagens bibliotek se ut och fungera? För dig som är intresserad av Stadsbibliotekets framtid är detta en chans att få svar och möjlighet att ställa frågor.

Välkommen till Stadsbiblioteket Göteborg torsdag 5/5  i Utställningshallen kl 18.00. Fri entré!

För mer information kontakta:
Elin Falkman, informatör på Stadsbiblioetek Göteborg
E-post: elin.falkman@kultur.goteborg.se
Telefonnummer: 031-368 33 24

Kommentarer inaktiverade.