Arrangemang

Öva svenska!

Publicerat 13 mars 2017 | Av |

För dig som är ny i Sverige och lär dig svenska finns det en hel del att upptäcka på biblioteket!

Vi har till exempel en mängd språkkurser på svenska och grammatikböcker som utgår från olika språk.

Och en helt vanlig vecka som den här har vi en hel del aktiviteter som kan passa dig som vill träna på svenskan!

Språkträff på lätt svenska

13 mars, klockan 17.30. Träna på att prata och förstå svenska. Varje måndag och onsdag klockan 17.30!

I samarbete med Röda korset.

Läxhjälp för SFI

14 mars, klockan 16. Läxhjälp för SFI – Kom hit och få hjälp med läxorna från SFI (svenska för Invandrare). Det är läxhjälp för SFI varje tisdag klockan 16. I samarbete med Göteborgs universitet.

Högläsningsklubben Boka

14 mars, klockan 17. Vi läser lättlästa ungdomsböcker. Lättlästa böcker passar för dig som vill träna på att läsa eller för dig som vill träna på din svenska. När vi träffas så fikar vi, läser boken och pratar om den. Vilka böcker vi läser kan du vara med och bestämma. Passar dig som är 13–25 år. Du behöver inte anmäla dig, det är bara att komma. Även 11 april och 16 maj.

Fortsätt läsa lätt – tuschritningen och tre andra historietter

14 mars, klockan 17.30. En samling noveller skrivna med Hjalmar Söderbergs egen stil. De tar upp både svåra frågor och vardagliga händelser i Sverige i slutet av 1800-talet.

Detta är en läsecirkel för dig som vill vidare efter läsecirkeln på lätt svenska. Vi pratar om noveller. Noveller är korta berättelser som går snabbt att läsa. Låna och läs innan träffen. Den finns att hämta i informationsdisken på Plan 2.

Språkträff på lätt svenska

15 mars, klockan 17.30. Träna på att prata och förstå svenska. Varje måndag och onsdag klockan 17.30!

I samarbete med Röda korset.

Lättläst bokcirkel

Nästa tillfälle att gå den vanliga lättlästa bokcirkeln är 4 april, klockan 17.30. Vi pratar om lättlästa böcker tillsammans. Låna och läs boken innan tillfället. Den finns att hämta i informationsdisken på Plan 2.

Poliskommissarien Kurt Wallander snubblar på något som ligger bland höstlöven. Vad är det som sticker upp? En pinne? En spännande bok av Henning Mankell.

Kommentarer inaktiverade.