Barnböcker

Detalj ur omslaget till "När vargen är hungrig". Opal förlag.

Om en glupsk varg som hittar hem

Publicerat 9 februari 2017 | Av |

Ensamvargen Edmund bor i skogen.Med ett starkt sug efter mat beger han sig cyklande in mot stan.

På temat hungriga vargar finns det vid det här laget ganska många sagor och bilderböcker. Den mest klassiska är ju Rödluvan och vargen, men det finns även många andra berättelser för barn som handlar om vargar, (nästan alltid på jakt efter mat), att låna på Stadsbiblioteket! Titta här för en lista. 

Ett nytt tillskott i denna genre är bilderboken När vargen är hungrig av Christine Naumann-Villemin och Kris Di Giacomo. Bokens format är extra stort och på omslaget ser vi ett dukat bord och två bastanta vargtassar som med hjälp av kniv och gaffel gör sig beredda att hugga in på en måltid.

Men, vad nu då? Tallriken är tom och ingen mat är i sikte. Jakten efter lämpligt byte har nämligen inte börjat än.

Men en hungrig varg ska snart börja sin jakt. Vargen Edmund ser riktigt stilig ut i sin fina kostym och fluga. Han beger sig in mot stan och i sin iver att stilla sin hunger har han med sig en vass och farlig kniv. Den kan ju komma till pass när han ska angripa ett lämpligt byte. Dock går det inte riktigt som vargen tänkt sig. En rad dråpliga och humoristiska situationer uppstår. Med riktigt högklassiga illustrationer förstärks texten och det är lätt att dra på munnen.

I det hyreshus inne i stan som vargen är på väg till, bor en björn, en kalkon, en ko, en skunk, en dvärgkanin och sist men inte minst, en vacker varg-hona. De olika djuren har sina egna lägenheter men verkar också ha en fin grann-gemenskap. Och den här dagen ska något särskilt hända i huset; något som de alla kommer att bli involverade i. Vargen kommer att möta samtliga djur; men vad händer egentligen vid dessa möten?

Edmund är en artig varg visar det sig. Kanske alltför artig? Nåväl, riktigt svettig blir han innan hans uppdrag är avslutat.

Kommentarer inaktiverade.