Arrangemang, Musik

Nytt digitalpiano på musikavdelningen!

Publicerat 12 november 2016 | Av |

Här kommer en glad nyhet för alla musikintresserade.

I samband med att vi flyttade om på Plan 1  installerade vi ett nytt digitalpiano på vår musikavdelning. Där kan du själv skapa musik och provspela noter från våra samlingar. Pianot är placerat vid cd-skivorna och är komplett med pall och hörlurar. Alla är välkomna att använda pianot och det finns inget bokningssystem.

Digitalpianot kommer att komplettera bibliotekets befintliga musikbestånd och är en del i musikavdelningens ambition att möjliggöra för våra låntagare att praktiskt uttrycka sig musikaliskt, lära sig notation och musikteori.

Vill du läsa mer om vilka övergripande mål vi på musikavdelningen arbetar utifrån för att förbättra vår verksamhet? Klicka dig i så fall vidare till UNESCO-organisationen IMCs fem punkter om alla människors musikrättigheter.

Beskrivning

Digital Piano Yamaha CLP535

Hörlur Alpha Two

Pianopall

Noter till utlån

På stadsbiblioteket har vi ett stort urval av noter för olika instrument inom en rad olika musikgenrer. Som låntagare kan du välja mellan ca 8000 olika musiktryck – från avancerade pianostycken, flerstämmiga körpartitur till visor och nybörjarnoter.

Bland annat hittar du:

Pianot och jag 1

Saxofonen och jag 1

Oboen och jag 1

Bachs cellosviter

David Bowie 

 

Välkommen in och provspela!

/Musikavdelningen, plan 1

Kommentarer inaktiverade.