Arrangemang, Facklitteratur
Nyföretagardagen 2014

Den 18 november kan du lära dig allt om att starta företag!

Nyföretagardagen 2014 på Stadsbiblioteket

Publicerat 14 november 2014 | Av |

Heldag för dig som vill eller just har startat företag! Den 18 november får du veta allt om att starta företag, hur du registrerar ett företag, nätverkar och skapar kontakter. Dessutom kan du låna en entreprenör som kan svara på dina specifika frågor, och få hjälp av Venture Cup att spela in en vinnande pitch på 60 sekunder. Välkommen!

Välkommen till Nyföretagardagen på Stadsbiblioteket, en mötesplats full med kunskap, kontakter och affärsmöjligheter. Passa på att låna en bok om marknadsföring, företagsekonomi eller entreprenörskap. Ingen föranmälan och fri entré förstås!

DETTA HÄNDER PÅ PLAN 2
12.00-18.00
MÖTESPLATSER där du kan träffa rådgivare och andra aktörer som hjälper dig på vägen till eget företagande.
Tema: Hur startar jag och registrerar, Bolla din idé, Unga entreprenörer, Finansiering, Utveckla ditt företag, ekonomi,
sälj & marknadsföring och nätverk, inkubator och program.

14.00-16.00.
LÅNA EN ENTRÉPRENÖR under 20 minuter för att ställa dina konkreta frågor

PROGRAM PÅ TRAPPSCENEN
12.00–12.30
NYFÖRETAGARDAGEN INLEDS
Anna-Lena Johansson från Business Region Göteborg presenterar några nya spännande projekt som är på gång.

13.00–13.30
SÅ DRIVER DU DIN AFFÄRSIDÉ TILL KUNDSUCCÉ
Mariah Ben Salem, verksamhetschef för Stiftelsen Drivhuset Göteborg arbetar med att inspirera till entreprenörsanda och företagsamhet och hur man får människor att växa med sina idéer.

13.30–13.45
BOOTSTRAPPING – METODER FÖR SMART START OCH HÅLLBART FÖRETAGANDE
Många företag startas med en god idé men utan stora resurser. Med Boots­trapping som en del i affärsstrategin får ni effektiva metoder för att utveckla idéer och skaffa kunder, även med litet eller inget externt kapital. Föreläsare: Joachim Keim, företagsutvecklare på Coompanion.

14.00–14.30
ALLT JAG ALDRIG FICK LÄRA MIG OM ENTREPRENÖRSKAP
Ashkan Safaee är killen som för tre år sedan sa upp sig mitt i den lysande karriären mitt under ett lönesamtal för att börja göra skillnad på riktigt. Idag börjar han sina dagar med att stå på huvudet och sedan gör allt ifrån att luncha med politiker, studenter och VD:ar till att driva Everyday – ”skolan för allt du inte fick lära dig i skolan”. Ashkan kommer att dela lärdomar och insikter om allt han aldrig fick lära sig om entre­prenörskap innan han startade eget.

15.00–15.30
40+ OCH NYFÖRETAGARE
Funderar du på att uppfylla den där drömmen du haft en tid? Är det dags att ta nästa steg i livet? Liise Dahlqvist, certifierad coach och föreläsare, var 43 år och anställd sedan 18 år på samma företag när hon avslutade sin trygga anställning och startade sitt företag Soul to Soul Communication.

15.30–16.00
PRISUTDELNING I TÄVLINGEN PITCHA DIN IDÉ
Se vilka nya entreprenörer som kammat hem första, andra och tredje plats. Juryn har utsett de idéer som anses ha bäst potential och förutsättningar på mark­naden.
16.00–16.30

AMBASSADÖRER FÖR KVINNORS FÖRETAGANDE
Ulla-Lisa Thordén och Christel Nelson Zimdal kommer från Tillväxtverkets nätverk Ambassadörer för kvinnors företagande. De kommer att berätta om varför de blev egna företagare, mot­gångar de stött på och hur de har löst dessa, vad som har varit lätt, roligt och avgörande för att de fortsatt driva sina företag.
17.00–17.30
VAD KRÄVS FÖR ATT STARTA EGET?
Anders Wallqvist är vd och en av grundarna till Nowa Kommunikation. Anders kommer bl.a. att prata om: varför man startat företag och vad som krävs. Vad man kan förvänta sig för stöd och vad belöningen är med det egna företaget.

Nyföretagardagen anordnas av Business Region Göteborg i samarbete med Almi, Brewhouse, Coompanion, Drivhuset, Framtidens Företag, Framtidsfrön, Göteborgs Uppfinnareförening, Skatteverket, Stadsbiblioteket, Unionen, Venture Cup, Västra Götalandsregionen och Winnet.
Läs mer på www.businessgoteborg.se/nyföretagardagen

Kommentarer inaktiverade.