Tillbyggnaden
tegel och glasad utsida! Foto: Anja Sjögren

Glaset är på plats och nu ska tegelpelarna sättas upp längs fasaden. Foto: Anja Sjögren.

Nya bilder från Stadsbiblioteketsbygget!

Publicerat 17 september 2013 | Av |

Går du förbi Stadsbiblioteksbygget klockan åtta en fredagskväll är det inte ovanligt att det skymtar ett gäng med hjälmar i lysande orange mitt bland ställningarna. Hela bygget kokar av aktivitet – och med dryga halvåret kvar tills öppning tar vi oss en ny titt. Följ med!

Inför ombyggnaden önskade många göteborgare att det vackra gula teglet skulle få vara kvar. Var du en av dem? Då kan du glädjas åt att inglasningen av både nya och gamla delen är färdig. Det betyder att arbetet med att få upp tegelpelarna längs fasaden nu är i full gång.

Målarna har redan påbörjat vissa ytor och här ser du en hörna i två olika nyanser av orange. Färgen påminner oss både om tegel och om husets ursprungliga byggnadsår 1967. Man kan också associera mönstret på glasytan till tegel, andra ser böcker – vad ser du?

Glasväggar på plats! Foto: Anja SjögrenUtsikten över Götaplatsen är härlig. I den nybyggda utskjutande delen flödar det av ljus. Kvällstid kommer du kunna vinka till teaterbesökarna som luftar sig i pausen på balkongen mittemot.

mittemot_webb Känner du doften av nymalt kaffe? Här på plan två i den nybyggda delen kommer cafét att ligga. I anslutning finns en stor balkong där du kan se ut över flanörerna på avenyn. Just nu söker Higab – hyresvärd för Stadsbiblioteket – någon som vill starta och driva ett café och en kaffebar här. Är det du? Eller kanske någon du känner? Läs mer här och glöm inte tipsa dina vänner!webb_cafe Till vänster ser ni en första glimt av nya entrén. I mitten hittar ni en bit av en dikt på latin – i morsekod! – på en svartgrön faner som ska pryda en av väggarna i entrén. Sist men inte minst syns den nybyggda utskjutande delen mot stadsteatern!

Tjuvkika in i entrén!
Tjuvkika in i entrén!
Vad tror du, kommer det blir bra? Fler bilder hittar du på vår Facebooksida!

Kommentarer inaktiverade.