Facklitteratur

Foto: AnnaCarin Elf

Nu kommer bokcirkelkassar med facklitteratur!

Publicerat 21 april 2015 | Av |

Samla några vänner, grannar, arbetskamrater eller släktingar och starta en bokcirkel! För att verkligen få igång ett samtal kanske en av våra fackböcker passar allra bäst? Nu kommer ett antal titlar som väcker både tankar och åsikter!

Du lånar bokkassarna på plan 2. I varje kasse finns 8 exemplar av samma pocketbok. Lånetiden är 6 veckor.

Följande titlar finns nu att låna:

Monster Michael Dahlén

Varför är vi så fascinerade av ond bråd död? Ekonomiprofessorn Michael Dahlén har träffat fem av världens mest kända massmördare, kannibaler och skolskjutare. Hur är det möjligt att människor upphöjts till världskändisar genom att mörda?

Uppkopplad eller avkopplad  Micke Darmell

I snitt tillbringar vi dagligen 17 minuter med våra barn medan genomsnittstiden för Facebook är 75 minuter. En av världen främsta neurobiologer säger att den ständiga uppkopplingen är den största förändringen i människans miljö någonsin. Boken för ett resonemang kring vad det kan få för konsekvenser för oss i vardagen.

En liten bok om ondska Ann Heberlein

Är en människa antingen god eller ond? Eller är det hennes handlingar som är goda eller onda?  Etikprofessorn Ann Heberlein undersöker och ifrågasätter våra föreställningar om ondska utifrån exempel från verkliga händelser.

Det kallas manshat: en bok om feminism Carin Holmberg

Efter sin avhandling Det kallas kärlek, 1993, väcktes nya frågor. Det här är en ilsken debattbok där författaren diskuterar grundläggande ojämlikheter mellan könen med en rad exempel hämtade ur media.

101 historiska hjältar Ola Larsmo, Brian Palmer

Läs om kända och okända hjältar som med fara för sitt eget liv tagit ställning för det de ansett viktigt och rätt; för mänskliga rättigheter mot tyranni och rasism och andra fördomar.

Trygghets Fredrik Stjernberg

I dag är vi tryggare än någonsin men massmedierna matar oss ständigt med nya larm. Ska man tro allt som skrivs verkar vi leva i den farligaste av världar. Filosofen Fredrik Stjernberg redogör för forskningen om risker och vår förmåga att bedöma dem.

När horisonten flyttar sig: att bli gammal i en ny tidBodil Jönsson

Se pensioneringen som en tid av möjligheter och helt nya utmaningar!

Många äldre eller pensionärer känner inte igen sig i den bild samhället har av åldrande.

Bodil Jönsson skriver här på sitt speciella och kloka sätt om pensioneringen.

Lady Almina och verklighetens Downton Abbey Fiona Carnarvon

Författarinnan som är hustru till den 8:e lorden på Downton Abbey berättar om den riktiga lady Almina på Highclere Castle som är inspiration till TV-serien Downton Abbey. Boken innehåller många fotografier.

 

Kom gärna med förslag på boktitlar som du skulle vilja rekommendera till nya bokcirkelkassar!

Kommentarer inaktiverade.