Film, Musik

Njutning i två akter

Publicerat 15 mars 2011 | Av |

Bara för att visa att det inte är bara böcker som gäller för mig, tänkte jag börja mitt bloggande här med att tipsa om en fantastisk konsert på DVD som jag såg i helgen.

Denna sagolika konsert blev helgens stora behållning. Fick av en ren slump med mig en dvd-inspelning av Leonard Cohen; Live in London. Så när helgen kom så satte jag den i spelaren och sedan var jag fast framför min TV i nästan tre timmar. Så fantastiskt bra.  Bara man gillar Leonard Cohen det allra minsta så är det här den ultimata konserten. Allt är bara så bra, musikerna, kören, melodivalet och givetvis Cohen själv. Det är så samspelat mellan alla på scen och man ser verkligen hur underbart alla tycker det är att ingå i denna ensemble.

Tänk er, han är 73-år när detta spelas in och han kör en tre timmar lång uppvisning som är bland det mest oöverträffade jag hört av honom och avslutar med att småspringa ut.  Detta efter att flera gånger blivit inapplåderad efter stående ovationer.

Har ni inte redan sett den, så gör det.

Kommentarer inaktiverade.