Musik, Nedräkningen
Stefan Sporsén. Fotograf: Pamela Cortés Bruna

Stefan Sporsén. Fotograf: Pamela Cortés Bruna

78 dagar kvar tills Stadsbiblioteket öppnar

Publicerat 4 februari 2014 | Av |

– En kosmisk resebyrå, som kan skicka iväg dig vart som helst, på nolltid, så beskriver musikern Stefan Sporsén ett bibliotek. Om 78 dagar öppnar nya Stadsbiblioteket på Götaplatsen. Det firar vi med att prata bibliotek med intressanta göteborgare fram till invigningen den 23 april.

Hej Stefan Sporsén – vem är du och vad brinner du för?
Jag är musiker. Bland annat kapellmästare för Augustifamiljen i På Spåret och så är jag trumpetare och pianist i bl.a Håkan Hellströms band. Jag brinner såklart för musik. Bra hungrig musik. Att den får ta plats och att folk öppnar sina sinnen för nya upplevelser.

Brinner också för tron på en hållbar framtid, och att det behöver genomsyra våra handlingar. Brinner därför speciellt för utställningen Install hope som med konst och budskap handlar just om dessa frågor. Ingår i ett gäng som jobbat med projektet i 7 år, och det är fantastiskt att det nu skall bli av! 2 månader på Landvetter från 3/2.

Vad är det bästa med bibliotek?
Det är en kosmisk resebyrå, som kan skicka iväg dig vart som helst, på nolltid.

Hur ser ditt drömbibliotek ut?
Det är en plats där kulturer möts, där förhoppningar infrias, där kunskap delas fördomsfritt och utan kostnad. Öppet nästan jämt. Tysta rum såväl som ljudande rum. Schack och sällskapsspels-rum. Bra häng och diskussionsforum för ungdomar, med initierad personal och inbjudna att diskutera med .

Vad hoppas du hitta i det nya biblioteket?
Läsrum med tidningar, gärna en aktiv service som både kan boktipsa och ge tips om grymma kulturevenemang i stan. En kul inbjudande barnavdelning

Har du ett favoritbiblioteksminne?
Att få läsa en nylånad bok utanför bokbussen på Askimsbadets strand är lyx.

Vilken är den bästa och sämsta bok du läst?
Sämst? …nja… de få gånger jag tar upp en svensk polisroman blir jag häpen över hur kasst och förutsägbart skrivet det är…

Bäst? ”Parfymen” av Patrick Süsskind gav mig väldigt mycket sinnesintryck kommer jag ihåg. ”Bröderna Lejonhjärta” av Astrid Lindgren var en stor läsupplevelse som liten!

Vad läser, ser eller lyssnar du just nu?
Filmfestivalen nu senast – med bästa musikupplevelsen på länge; Nils Berg Cinemascope. Läste nyss Graham GreenesDen stillsamme amerikanen”. Skarpt skriven. Nyss börjat på Lena AnderssonsEgenmäktigt förfarande

Kommentarer inaktiverade.