Barnböcker

Detalj ur omslaget till "Lindbergh: en äventyrlig berättelse om en flygande mus": ABC förlag.

Musen som flög

Publicerat 2 augusti 2015 | Av |

Om en liten mus som gjorde det omöjliga.Som trots alla hotande faror beger sig i väg på ett stort äventyr.

I flera månader gömde sig musen i dunkla bibliotek och läste där i människornas böcker. Musen levde ett gott liv och hade gott om mat att äta. Men plötsligt en natt förändrades allt. Musen var ensam kvar för alla andra möss hade fastnat i någon av alla de råttfällor som helt plötsligt var utplacerade överallt i musens omgivning. Musen läste i tidningen om de nya musfällorna. Vilken mardröm att fastna i en sådan! Men var det också så att en del av mössen hade försvunnit på andra sätt? Kanske de hade åkt till Amerika?

Musen beger sig till hamnen och försöker komma med någon av de stora båtar som trafikerar över Atlanten. Men jagad av en katt tvingas den att ge upp sina försök att nå sitt mål och flyr ner i ett avlopp. Det är där några spökliga varelser uppenbarar sig och i det ögonblicket blir musen som förtrollad.

Jag är mycket förtjust i Torben Kuhlmanns barnbok Lindbergh: den äventyrliga berättelsen om en flygande mus. För barn från cirka sex år, och för alla barnsliga vuxna, passar nog boken allra bäst. Har man dessutom ett historieintresse är det ett ytterligare skäl att läsa boken.

Riktigt härliga illustrationer som innefattar både detaljrika teckningar och måleriska stadsmiljöer och interiörer kompletterar den finstämda texten.

Boken finns att låna och reservera på Stadsbiblioteket.

Kommentarer inaktiverade.