Barnböcker, Blogg, Boktips, E-böcker
Omslag till boken "Morsan är haffad" av Daniel Sjölin och Klara Bartilsson. Bonnier Carlsen.

Omslag till boken "Morsan är haffad" av Daniel Sjölin och Klara Bartilsson. Bonnier Carlsen.

Morsan är haffad

Publicerat 28 september 2023 | Av |

Nytt på hyllan – Ett rafflande bilderboksdrama!

Redan på insidan av pärmen, tapeten är jag fast. Illustrationerna leder oss vidare in genom skogen.

Vem har saboterat Karl Hygges skogshuggarmaskin? En dramatisk berättelse tar sin början. Jag bara måste läsa högt, kollegan som står bredvid och lyssnar blir lika fast som jag. Det går bara inte att sluta läsa.

Mamma blir gripen av polisen, hon är jättemisstänkt. Den enda utvägen är att hitta den Gyllene Jättebaggen – eller är det bättre att öppna kuvertet som bara får öppnas i nödfall? En sak är i alla fall säker: Sabeltand och storasyster behöver hjälp att få mamma frisläppt från finkan.

Jag fångar in en grupp barn i biblioteket och frågar om dom vill lyssna, alla lyssnar, ingen avbryter mer än för att ropa – Kom hon läser! Koncentrationen är total. Efteråt frågar jag barnen vad det tyckte. Bra! Jättebra! 10/10! Själv önskat jag att det funnits mera tid. Boken innehåller så många lager och bjuder verkligen in till samtal både om de små och stora frågorna.

Riktiga högläsningspärlor växer inte på träd så missa inte detta spännande, fartfyllda och humoristiska bilderboksdrama med en botten i miljöaktivism. Lika fängslande i både text och bild såväl för läsaren som lyssnaren.

Morsan är haffad av Daniel Sjölin och Klara Bartilsson finns även som e-bok i appen Libby!

Kommentarer inaktiverade.