Arrangemang

Föreläsning om Patrick Modiano med Per Arne Tjäder nu på söndag! Foto: JF Robert Modds

Modiano och Tjäder!

Publicerat 30 oktober 2014 | Av |

Om Patrick Modiano! Kulturskribenten, dramaturgen och författaren Per Arne Tjäder har skrivit Gare d’Austerlitz: en bok om Patrick Modiano (Daidalos 2014). På söndag kommer han till Stadsbiblioteket och presenterar årets Nobelpristagare i litteratur. Fri entré!

P A Tjäders roman kom ut bara några veckor innan Peter Englund presenterade 2014 års Nobelpristagare i litteratur och nu har vi fått honom hit till Stadsbiblioteket i ett nyinsatt program söndag 2/11 på plan 2 kl 14.00.

P A kommer att prata om Modianos författarskap och det Paris som är scenen i de flesta av hans romaner. Det sägs att man bäst följer karaktärerna i Modianos romaner med en Pariskarta i handen. Det skall P A få utveckla för oss och till sin hjälp har han skådespelaren Lena Dahlén som läser utdrag ur Modianos romaner.

Så kom och lyssna på söndag! Ett bra tillfälle för dig som inte läst Modiano än att få lite inspiration och förförståelse för att komma igång och även ett bra tillfälle för dig som vill läsa om de böcker du redan läst med en fördjupad förståelse för Modianos karaktärer och författarskap.

Modiano och PA Tjäders romaner kan du givetvis reservera här på biblioteket (för de är alla utlånade) när du kommer för att delta i programmet, eller någon annan gång. Du kan även reservera böckerna hemifrån, Klicka här så kommer du till bibliotekeskatalogen och Modianos böcker, och här kommer till P A Tjäders.

Dag: Söndag 2 november
Tid: 14.00
Plats: Trappscenen, Stadsbiblioteket

Kommentarer inaktiverade.