Arrangemang

Antropologen Brian Palmer om vikten av mod i dagens samhälle. Foto: Uppsala Universitet.

Mod som förändrar världen

Publicerat 23 oktober 2014 | Av |

Antropologen och religionsvetaren Brian Palmer är hemsökt av personer som riskerar allt för ett mänskligare samhälle. Han samlar visdom från heroiska liv och tillämpar den på vardagliga frågor om att överleva som idealist i en hård värld.

Sophie Scholl lämnade sina lektioner för att i hemlighet distribuera flygblad mot Adolf Hitler; elva-årige Malala Yousafzai bodde i talibanernas skugga och bloggade om deras brutalitet. Vad kan de säga om oss om kurage? Antropologen Brian Palmer berättar om några av våra modigaste samtida och stupade vänner och vad de kanske kan lära oss om hur man lever.

Om Brian:
Brian Palmers civilkuragekurser på Harvard lockade mer än 600 studenter per termin och ledde till utmärkelse som universitetets bästa lärare. Han är numera verksam vid Uppsala universitet. Tillsammans med kolleger skapade Palmer Raoul Wallenberg-kalendern, en skildring av 365 hjältar som trycktes i över 100 000 exemplar i tre språk och lästes upp på Sveriges Radio varje dag av 2013. Samma år skrev han och Ola Larsmo boken 101 historiska hjältar.

Vad: Föreläsning med Brian Palmer: Mod som förändrar världen
Tid: Söndag 26/10 kl 16-18
Plats: Stadsbiblioteket på Götaplatsen, Trappscenen

 

 

Kommentarer inaktiverade.