Barnböcker, Blogg, Boktips
Omslag till böckerna "Kråkans otroliga liftarsemester" av Frida Nilsson, Natur och kultur; och "Sommarens hemligheter" av Fabian Göranson, Galago.

Omslag till böckerna "Kråkans otroliga liftarsemester" av Frida Nilsson, Natur och kultur; och "Sommarens hemligheter" av Fabian Göranson, Galago.

Michaelas sommarbokentips!

Publicerat 19 juni 2024 | Av |

Sommarboken vänder sig till barn mellan 7 och 12 år. Temat för Sommarboken 2024 är vänskap och hemligheter! Biblioteken ordnar träffar under sommaren som vänder sig till alla, oavsett hur mycket eller lite man läser. Här kommer Michaelas två bästa sommarbokentips!

Kråkans otroliga liftarsemester

Kråkans otroliga liftarsemester är en galen roadtripresa där vi får följa de bästa vännerna Ebba och Kråkan. Som bäbis kom stackars Kråkan bort från sina föräldrar, men efter att nu ha forskat i sitt förflutna verkar spåren tillbaka till hans föräldrar leda åt Norska Gränsen till. Tidig, tidig morgon lämnar Ebba en lapp till mamma och pappa innan hon ger sig av.

Jag och Kråkan sticker ut och liftar. Kråkan ska hitta sin familj. Ha det bra och var inte oroliga. Ni vet hur ordentlig Kråkan är. P+K från Ebba

Så genom de värmländska skogarna liftar de sig fram i sökandet. Och får under resans gång träffa många nya vänner (och ovänner) som lastbilschauffören, ett dansband som heter Nilzons, och så Yvonne! Häng med på detta sommaräventyr.

Boken är skriven av Frida Nilsson och illustrerad av Alexander Jansson, och följs dessutom upp av Kråkans vilda piratsommar om inte äventyrslusten skulle bli stillad.

 

Hokus Pokus – Sommarens hemligheter

Det här sommarlovet börjar verkligen inte som Ida tänkt – samma morgon familjen ska åka iväg på campingsemster insjuknar både mamma och pappa och lillebror. Så de blir kvar hemma, och Ida får klara sig själv.

I sommarens folktomma Sjöviken vandrar Ida runt helt ensam. Men ganska snart inser hon att det inte riktigt stämmer, en märklig figur, ett slags gubbtroll i smutsig rock och slokhatt neddragen över huvudet rör sig också på gatorna och börjar dyka upp vart Ida än går. Hon börjar misstänka att hon är förföljd! Tänk om gubbtrollet är farligt?

Hokus Pokus är en härlig äventyrsserie om vänskap och magi! Berättad i riktigt färgstarka och härliga bilder av Fabian Göranson för barn 6 – 9.

 

Kolla också in alla Sommarboken-aktiviteter på biblioteken! 

Kommentarer inaktiverade.