Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

#Metoo #Visjungerut Operavrålet i Göteborg

Publicerat 22 januari 2018 | Av |

Under en höst och vinter präglad av #metoo-debatt har olika yrkesgrupper lämnat sina vittnesmål under olika hashtags. Under #visjungerut har operasångerskor i Sverige samlats, stöttat varandra och berättat om hundratals trakasserier, övergrepp och våldtäkter som skett inom yrkets ramar.

Helgen 27-28 januari hålls konserter under hashtagen #visjungerut på flera håll i landet.

I Göteborg sker konserten lördagen den 27 januari kl 15.00 på Stadsbibliotekets Trappscen. Sångerskor kommer tillsammans med pianister och textläsare att belysa ämnet genom att framföra operarepertoar och sånger som är deras arbetsinstrument. Både klassiska verk, nya kompositioner och för detta tillfälle specialskrivna texter kommer att framföras.

Denna manifestationskonsert är ett sätt att samlas kring och belysa frågan om sexuella trakasserier och sexuellt våld, både inom operavärlden och i samhället i stort. Den är ämnad att betona att frågan på intet sätt kan anses vara överspelad.

Efter konserten finns det möjlighet till samtal med några av de medverkande.

För att använda sina röster till att även stötta dem utan plattform att göra sig hörda kommer publiken under manifestationskonserten uppmanas att ge en frivillig gåva till förmån för någon av de organisationer som stöttar uppropet #utanskyddsnät.

Kommentarer inaktiverade.