Barnböcker, Boktips

Detalj ur omslaget till "När lilla syster Kanin badade i det stora havet" av Ulf Nilsson och Eva Eriksson. Bonnier Carlsen förlag.

Mer Digital sommar!

Publicerat 4 juli 2018 | Av |

Här kommer två perfekta bilderböcker att läsa i sommar. Och det går att läsa dem på surfplattan och mobilen också!

Den ena är en riktig klassiker. Lilla syster Kanin badar i det stora havet av Ulf Nilsson och med Eva Erikssons underbara illustrationer. Jag bara älskar den trots att jag måste ha läst den för mina egna barn minst hundra gånger. Något jag säkert inte är ensam om men den tål att läsas hundra gånger till. Minst!

Det fina med den, är förutom att det är en så fin historia för alla små barn som kanske är rädda för havet! Eller för alla de som inte är rädda alls, men istället oroligt betraktas av någon annan. I boken är det en orolig storebror, som tycker att lilla syster är alldeles sjövild. Men vem vet, i verkligheten är det kanske istället en orolig förälder som är betraktaren?

Jo och det fina är att den finns som e-bok. Du kan låna den digitalt och läsa på en Ipad eller Android. Med text och alla bilder, precis som en riktig bok.

Så har du glömt bilderböckerna hemma på resan är det ingen stor katastrof längre! Du kan du lätt låna ett par stycken och läsa var du än befinner dig på semestern.

En annan fin bilderbok som passar extra fint att läsa på sommaren är boken om Spyflugan Astrid av Maria Jönsson, som skrivit och också gjort de roliga illustrationerna. En helt underbar liten historia om Astrid som just precis är en spyfluga. Hon har en stor familj som bor bakom soffan. Med glimten i ögat och mycket humor får vi ta del av hur en flugas liv kan se ut. Hur praktiskt det kan vara att kunna gå i taket eller att kunna flyga vrålsnabbt. Men också vilka livsfarliga faror som lurar på en liten fluga.

Om du gillar berättelsen om Spyflugan Astrid finns det fyra böcker till om Astrid. Alla delar finns som e-böcker.

Kommentarer inaktiverade.