Facklitteratur

Mer än romaner

Publicerat 27 juni 2016 | Av |

Nu kommer sommaren, en härlig tid att läsa alla de där romanerna man läst om och vännerna tipsat om! Men kanske också en tid att lära sig något nytt och läsa en fackbok av något slag. Den här sommaren har vi fackboken som tema på bloggen!

På plan 2 i biblioteket har vi böcker om allt mellan himmel och jord och det är absolut inte bara medan man studerar som man kan hitta något här. Det kan vara minst lika underhållande att läsa en biografi eller debattbok som att läsa en spännande deckare.

Du kan hitta biografier om kändisar, om politiker, om människor som upplevt spännande saker eller som drabbats av ovanliga öden. Du kan låna kokböcker och hobbyböcker om handarbete. Du kan låna reseböcker att förbereda semestern med (att läsa om sevärdheter, mat och utflykter i förväg kan vara lika roligt som att vara på plats). Läs mer om samhällsfrågor som engagerar dig, få inspiration till trädgården eller sommarstugan. Eller låna hem böcker om pyssel och annat roligt att göra på ”hemestern”.

Eller så kan man vara riktigt duktig och ta tag i sitt lärande om något nyttigt. Gör det där som inte hinns med under jobbveckorna. Vi har körkortsboken, böcker om marknadsföring och ekonomi, om barnuppfostran, böcker om styrketräning och om näringslära.

På barnavdelningen finns också en mängd roliga fackböcker med extra mycket bilder och enklare språk. Här kan det vara spännande att låna böcker om strandfynd och natur och jämföra med verkligheten.

Vi kommer publicera ett eller två såna här tips i veckan från midsommar och framåt. Det är många i personalen som skrivit och det blir en härlig blandning av allt du kan tänka dig!

 

Kommentarer inaktiverade.