Blogg, Boktips, E-böcker
Omslag till boken "Mellan dig och mig" av Mhairi McFarlane. HarperCollins Nordic.

Omslag till boken "Mellan dig och mig" av Mhairi McFarlane. HarperCollins Nordic.

Mellan dig och mig

Publicerat 14 februari 2024 | Av |

Mellan dig och mig handlar om ett förhållande som tar slut och ett som börjar. Om en riktigt dålig pojkvän och en drömkille. Perfekt Alla hjärtans dag-läsning!

Mhairi McFarlanes böcker lockar alltid mig med sina pastellgulliga omslag med löften om mysig romantik. Och alltså, ja det blir alltid en gullig kärlekshistoria men den är alltid inbäddad i något lite jobbigt. I Mellan dig och mig är det lite jobbiga en relation som är i kris och en pojkvän som verkligen suger.

Romanen handlar om Roisin som är en lärare och hennes sambo Joe, som hon varit tillsammans med länge. Joe har slagit igenom stort som manusförfattare och är bortrest under långa perioder. Roisin funderar på om det är dags att avsluta relationen.

De samlas med några vänner för en weekend där de bland annat ska kolla på premiären av Joes nya TV-serie. Huvudkaraktären i serien verkar vara en så kallad self insert, det vill säga väldigt lik Joe själv. Många detaljer ur serien stämmer in med Joe och Roisins verkliga liv. En skillnad är bara att TV-karaktären är upprepat otrogen mot sin sambo. Ett till problem med avsnittet är att Joe har inkluderat superhemliga traumatiska detaljer ur Roisins barndom.

Hon blir upprörd (med all rätt!!!) men när hon frågar Joe så ifrågasätter han hennes ifrågasättande. Gaslighting är en bra beskrivning för hans beteende under resten av boken.

Roisin måste ta reda på sanningen om huruvida Joe har varit otrogen mot henne. Hon får hjälp av en nära vän, som hon också börjar få upp ögonen för. Hon har aldrig tänkt på honom så innan men spänningen mellan dem går inte att ignorera.

Det jag gillade mest med min läsupplevelse var att hata Joe och älska drömkillen! Ibland är det faktiskt kul att ha ett fiktivt hatobjekt och Joe fungerade så himla bra som sådant. Roisins nya kille framstår dessutom som ännu drömmigare när han ställs i kontrast till Joe. Om du vill hata jobbiga snubbar och samtidigt drömma om den perfekta killen så är detta boken för dig!

Mellan dig och mig finns som e-bok på svenska och som både e-bok och e-ljudbok på engelska med titeln Between us i appen Libby.

Kommentarer inaktiverade.