Arrangemang
Foto: Sara Larsson

Foto: Sara Larsson

Maritimt i Göteborg

Publicerat 14 maj 2012 | Av |

Stadsbiblioteket är en av många aktörer som deltar i den årliga europeiska Maritima dagen, som äger rum söndagen den 20 maj. Aktiviteter äger alltså rum i hela Europa denna dag. För Göteborgs del presenterar Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen en dag, sjudande av maritimt liv.

Stadsbiblioteket är en av många aktörer som deltar i den årliga europeiska Maritima dagen, som äger rum söndagen den 20 maj. Aktiviteter äger alltså rum i hela Europa denna dag. För Göteborgs del presenterar Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen en dag, sjudande av maritimt liv. Det blir aktiviteter längs hela älven, från Gullbergsvass i öst till Klippan och Eriksberg i väst. Hela programmet finns på www.europasmaritimadag.se .

Stadsbiblioteket erbjuder program på bägge sidor av Göta älv denna dag. Och du kan gratis åka båttur med färjan 4 mellan Eriksberg och Gullbergsvass varje timme!

På Lindholmen (på norra älvstranden) finns Europa Direkt Göteborgsregionen från Stadsbiblioteket Global på plats hos Chalmers i hus Saga, mellan kl. 11 och 17. Två föreläsningar, där havet och miljöfrågor står i fokus, erbjuds:

Klockan 11.00- 11.30  Gröna transportnav – att länka samman hav, väg och järnväg.

Olle Ludvigsson (S), Europaparlamentariker

Klockan 15.30 – 16  EU:s forskningspolitik marin innovation för smart ”blå” tillväxt.

Kent Johansson (C), Europaparlamentariker

På andra sidan älven (södra älvstranden)  finns denna dag Stadsbibliotekets bokbuss som dagen till ära är laddad med extra mycket havsinspirerade kulturupplevelser. Bokbussen hittar du vid Gullbergsvass mellan klockan 11 och 18. Förutom bokbussen bjuder Havs- och vattenmyndigheten, Artdatabanken och Universum på aktiviteter i Gullbergsvass-området.

På bokbussen visar vi hur man lånar e-media – med hjälp av din Smartphone eller Ipad som finns på bussen.

Ta chansen och låna extra bra böcker, filmer och ljudböcker eller kom bara förbi, läs en tidskrift på plats eller få ett boktips! Om du inte har ett bibliotekskort fixar vi ett – bara du har med dig fotolegitimation.

Både barn och vuxna har chans att vinna böcker i vår frågesport och quiz med vattentema!

Vi läser sagor om allt som kan finnas i havet – välkommen att lyssna och låt dig svepas med i fantasins vågsvall! Klockan 11.30, 13.00, 14.30, 16.00

Välkomna både stora och små!

Kommentarer inaktiverade.